26.07.2023.

12:34

Foto: Shutterstock/promo/informer

Džet set

Karleuša za Informer o zabrani Hrvata: Bolje da se ugledaju na Vučića koga toliko pljuju!

Predstavnici festivala "Ostrvo ljubavi", na kome je trebalo da nastupi niz srpskih izvođača, podlegli su sramotnim pritiscima na političkoj i nacionalnoj osnovi tamošnjeg Domovinskog pokreta, te su otkazali sve najavljene koncerte.

Ovim povodom kontaktirali smo pevačicu Jelenu Karleušu, čiji je koncert među prvima otkazan:

- Fašizam u 21. veku ne sme da postoji. Protiv toga moramo da se borimo na ovim prostorima. Muzika ne sme da ima nacionalnu, versku ili bilo kakvu drugu pripadnost ili obeležje, muzika ne deli već spaja. Ovo što rade je sramno i budite sigurni da to normalan hrvatski narod ne želi i neće. Hrvatski narod obožava izvođače iz Srbije i našu muziku, ovo je delo usijanih glava zadrtih pojedinaca i samo njima ide na štetu i sramotu. Hrvatski narod me obožava i masovno mi pišu šokirani ovim događanjima - priča Jelena, pa nastavlja:

Informer

Jelena Karleuša

Ponavljam, ovo je delo pojedinaca koji prave veliku štetu Hrvatskoj i narod Hrvatske nema baš nikakve veze sa ovim. Apelujem na hrvatskog predsednika da se javno založi za suzbijanje fašizma i šovinizma u Hrvatskoj, to ne može da mu odmogne, samo može da pokaže zdrav razum i dobije velike poene kod svog naroda. Neka se ugleda malo na našeg predsednika koga toliko pljuju, a hrvatski pevači su ovde dočekani kao Bogovi i umetnici. To se zove demokratija, kultura i zdrav razum evropske politike - kazala je Karleuša za Informer.