03.08.2023.

15:31

Foto: Shuterstock,Informer

Džet set

"Zabraniti Merlina ili ga debelo oporezivati!" Aca Amadeus pozvao pevača da se javno izvini u "Dnevniku"!

Bosanski pevač Edin Dervišhalidović, alijas Dino Merlin, nastupiće u novembru u srpskoj prestonici četiri puta zaredom. Najavljeni koncerti naišli su na veliki odjek, izazvali lavinu komentara, a pokrenuta je i peticija za zabranu ulaska u Srbiju ovom osvedočenom srbomrscu.

Informer

Aca "Amadeus"

Ovim povodom, pored pevačice Maje Nikolić koja je na Informer TV istakla da Merlinu ne bi dozvolila da peva u Srbiji ni da se prekrsti u Hramu Svetog Save, oglasio se i Aleksandar Stanimirović, frontmen grupe "Amadeus".

- Treba zabraniti Dinu Merlinu da nastupa u Srbiji ili da mu se naplati veliki porez i onda da mi kao država budemo zadovoljni zaradom. Trebalo bi i da nam uputi neko izvinjenje putem "Dnevnika" na Pinku i RTS-u za sve što je pričao o nama. Javno da se izvini našem narodu. Valjda smo zaslužili izvinjenje posle onakvih gnusnih izjava koje je rekao za nas. Razumem rat i ratno stanje, pamet se pomeri, ali makar jedno izvinjenje. Može koncert, ali ili da plati veliki porez ili da mu se zabrani da nastupa u Srbiji - kazao je Aca za Informer.

Informer

Peticija protiv Merlina

Prisetimo se, kako je Informer danas već pisao, na sajtu peticija.online dostupna je Dinova fotografija uz svima dobro poznate izjave: "Zabranjeno za Srbe i za pse", "Možda bih trebao otići u Beograd jer su Srbi bolesnici, a bolesnike treba obilaziti", "U Beograd ću doći samo ako bude sravnjen granatama", "Srbe treba ukloniti puškama", a do objavljivanja ovog teksta, više od 25.500 ljudi mišljenja je da bi Merlinu trebalo udariti embargo.

Potpisujem ovu peticiju za zabranu ulaska bivšem mudžahedinskom vojniku paravojne formacije “Patriotska Liga”, i dokazanom srbomrzcu, u Srbiju, Edinu Dervišhalidoviću - Dinu Merlinu.

Peticiju možete potpisati OVDE.