07.08.2023.

17:32

Foto: AP/Novak Đurović

Džet set

Nakon saradnje sa Bregom, pronađena je mrtva! Misteriozna smrt pevačice i danas potresa celu bivšu Jugu

Njeno ime će ostati upamćeno zbog dueta sa Goranom Bregovićem, pesmom "Ederlezi", koja je svojevrsna interpretacija pesme "Đurđevdan".

Iako su mnogi videli uspešnu budućnost u njenoj muzičkoj karijeri, sudbina je drugačije odlučila. Tragično je preminula u decembru 2018. godine, kada je njen automobil misteriozno završio u Dunavu, daleko od njene porodične kuće. Telo Anke Pop identifikovano je od strane hitne pomoći nakon što su ronioci pronašli vozilo na jugozapadu Rumunije. Informaciju o njenom nestanku policiji je prenela njena sestra, zabrinuta jer Anka nije došla kući.

Anka Pop rođena je 22. oktobra 1984. godine. Iz Rumunije je sa porodicom pobegla 1987. godine i preselila se u tadašnju Jugoslaviju gde je bila izbeglica. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije sa porodicom je emigrirala u Kanadu.

- Sećam se igre među borovima s drugom izbegličkom decom. Srbija je bila divna! Srbija je tada bila raj u odnosu na našu državu koju je predvodio Čaušesku - prisećala se Anka.

U Rumuniju se vratila 1993, a tamošnju javnost uzburkala je kada je objavila da je u istopolnoj vezi i to u vreme kada je društvo bilo vrlo netolerantno prema homoseksualcima.

Anka je svojevremeno pričala kako je došlo do saradnje sa Bregovićem:

- Upoznala sam Gorana Bregovića 2008. godini. Dopale su mu se moje pesme, pa je sa mnom sarađivao na singlu "Ljubomorno čudovište", gde se i pojavljuje u spotu. Uradili smo i nekoliko koncerata zajedno. Njegova radna etika i to kako je organizovan na nastupima je nešto neverovatno. A i veoma je zgodan i harizmatičan, ima izgled rok zvezde - pričala je tada pevačica.