23.08.2023.

11:01

Foto: Printscreen You Tube

Džet set

Srpski pevač uhapšen u Hrvatskoj! Nastup ga mnogo koštao, evo šta mu se stavlja na teret

Lalić je vokalni izvođač grupe "Srpska tromeđa", osnovane 1995. godine, koja ima ukupno 20 albuma. Ovaj muzički ansambl se obično pojavljuje na lokalnim događajima u Hrvatskoj, kao što je tradicionalna manifestacija "Selo Tromeđe" u Strmici kod Knina.

Prema informacijama koje prenose hrvatski mediji, policija je sprovela istragu tokom koje je ustanovljeno da je osumnjičeni izvodio pesme datirane iz 1995. godine, u kojima se javno vređa Republika Hrvatska!?! Kako dalje navode pomenuti mediji, pevač je u okviru tog nastupa nosio određene znakove i odevne predmete koji "pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini", što je završilo i na društvenim mrežama i time je prekršen član 5 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Informer

 

Osumnjičeni je predat nadzorniku za pritvor pri Policijskoj upravi Šibensko-kninske županije, a krivična prijava je dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku. Protiv njega će takođe biti podnesen Optužni predlog, kako izveštavaju hrvatski mediji.