Autor: Informer.rs

24.08.2023.

16:00

Foto: Prinscreen

Džet set

Toma u Skadarliji pevao Seki na uvce! Glumica lila suze uz ovu pesmu

Legendarni izvođač narodne muzike, boemski duh koji je duboko voleo ljude, ali koji nije pronašao svoj istinski put ka sreći - tako bismo mogli opisati Tomu.

Njegove pesme su bile svedoci radosti, ali i tuge nad životnim pričama.

Oni koji su imali privilegiju da prisustvuju uživo Tominoj izvedbi doživeli su poseban oblik emocija - sreće i tuge istovremeno.

Jedna od takvih noći će ostati urezana zauvek u sećanju. Toga dana, Zdravković je posvetio nekoliko pesama glumici Seki Sablić, a njene suze su pratile ove dragocene trenutke.

"Šibali su moju dušu i orkani i tornada, ali ti mi dušu uze prokleta ženo mlada, pa zbog tebe nemam mira u snovima ni na javi" - otpevao je Toma Seki, a sami prizori i suze Seke Sablić svedoče o količini emociji koju je muzički velikan mogao da prenese. 

Seka Sablić plakala dok je slušala Tomu, a decenijama kasnije otkrila zbog čega!

-Toma je bio voljen u Ateljeu 212. Voleo je bife i glumci njega. Ovo je snimak koji je napravio Toma, a mi smo već čuli neke loše vesti tada. Pritom je pesma i interpretacija umetnička daleko od banalnog i sad mogu da se setim te emocije i osetim neku nežnost za Tomu koju sam imala te večeri. Svega se sećam - rekla je glumica za medije o ovoj večeri.