Autor: Informer.rs

02.09.2023.

06:20

Foto: Printscreen You Tube/Zoran Sinko

Džet set

Amerikancima i Britancima uvek za sve krivi Srbi! Arkan u dokumentarcu o ubistvu novinarke

 

Željka Ražnatovića Arkana u najnovijem Netfliksovom dokumentarcu sumnjiče za ubistvo britanske novinarke Džil Dando?! 

Amerikanci i Britanci su udružili snage i sa najvećom filmskom platformom na svetu snimili projekat u kojem, bez ikakvih dokaza, kao jednog od odgovornih za smrt novinarke Bi-Bi-Sija pominju i pokojnog supruga Cece Ražnatović. U sredu se na oficijalnom Netfliksovom Jutjub kanalu pojavio zvanični trejler ovog dokumentarca koji govori o čuvenoj novinarki i prezenterki koja je ubijena aprila 1999. godine na pragu svog doma u Londonu čiji je slučaj i dalje nerasvetljen.

"Zlatna devojka britanske televizije, omiljena žena nacije, ubijena na pragu svog doma, u po bela dana. Svi imaju svoju teoriju ko je odgovoran. Kriminalni klanovi, Rusi, ljubavnik, srpski atentator?", kaže narator u dvominutnom trejleru.

Ubistvom "Televizijske Princeze Dajane", kako su je mnogi nazivali zbog velike fizičke sličnosti za pokojnom britanskom princezom, tamošnji mediji opsednuti su već više od dve decenije. Britanski tabloid Gardijan je dve godine nakon njenog ubistva u svom članku "otkrio" i potencijalni motiv zbog kojeg bi Arkan mogao da je ubije.

Informer

 

"Džil Dando je ubio profesionalni ubica u "planiranom i pažljivo izvedenom" napadu koji je možda naredio ozloglašeni srpski vojskovođa Arkan u znak osvete za NATO bombardovanje jedne TV stanice u Beogradu. Profil gospođice Dando kao 'javnog lica Bi-Bi-Sija' i apel koji je uputila kosovskim izbeglicama tokom sukoba u Jugoslaviji učinili su je očiglednom metom Srba, nagovešteno je u Centralnom krivičnom sudu u Londonu", pisalo je u članku pomenutog lista iz juna 2001. godine u kojem se dalje dodaje da je Željko naredio pucnjavu na nju:

"Nacionalna obaveštajna služba za kriminal, poslala je policiji izveštaj u kojem se navodi da je Arkan naredio pucnjavu i sugeriše zemlje kroz koje je atentator prošao pre nego što je stigao u Britaniju".

Informer

 

Premijera dokumantarca "Ko je ubio Džil Dando?" zakazana je za utorak 26. septembar.

Podsetimo, Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 časova, u tadašnjem hotelu "Interkontinental" u Beogradu. Zajedno sa njim ubijeni su i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici Saveznog SUP-a, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić. Željko je sahranjen 20. januara na Novom groblju u Beogradu.
S. K.

Najpopularnija filmska platforma na svetu Netfliks još pre dve godine je najavila da planira snimanje filma o životu Željka Ražnatovića Arkana. Scenario za ovaj blokbaster u najavi biće napisan po motivima knjige "Bilo jednom u Beogradu" Aleksandra Mandića. Ratnog komandanta na filmskom platnu ovekovečiće njegov sin Vojin Ražnatović.

- Ljudi iz "Netfliksa" su i predložili da Vojin igra Arkana, a ja mog Mandu. Ne smem mnogo da otkrivam o filmu, samo ću reći da je u pitanju prava mafijaška priča, koja će biti veoma zanimljiva za gledaoce. Vojin i ja ćemo pred kamerama biti obučeni kao naši pokojni očevi i skinućemo sve njihove pokrete - rekao je Mandić jednom prilikom za Informer.