12.09.2023.

16:35

Foto: Starsportphoto

Džet set

Informer saznaje! Kari Pešić kupio stan od 500.000 evra, pa doveo Piroćance da mu ga srede!

Selektor košarkaške reprezentacije pazario je luksuznu nekretninu na 27. spratu Kule u novobeogradskom naselju Vest 65, a arhitekta koji mu je projektovao životni prostor, kao i svi majstori koji su radili na njemu su iz Pirota, saznaje Informer!

Informer

 

Kako nam je ispričao jedan od onih koji je bio u Karijevom stanu, proslavljeni košarkaški trener je demantovao viceve o Piroćancima kao o škrticama.


- Pešić je pravi džek! Pošteno nas je platio i još častio. Sa nama je pričao na maternjem, pirotskom dijalektu i uopšte se nije trudio da akcentuje pravilno reči - kaže za Informer vodoinstalater iz Pirota koji je Kariju povezivao sudopere, lavaboe, veš-mašine... I dodao da su svi majstori, uključujući i podizvođača radova, iz njegovog rodnog grada.


- Kari je angažovao arhitektu Piroćanca, koji je napravio projekat po kojem su kasnije majstori pravili nameštaj. Sve je rađeno u Pirotu, a onda su ti isti majstori došli u Beograd da sklope i opreme kuhinju, sobe... Bilo je puno posla, a i stan je veliki i ima 120 kvadrata, ali nam je Kari platio smeštaj kako ne bismo išli za Pirot i vraćali se - ispričao je za Informer jedan od radnika i dodao da je košarkaški trener veoma skroman uprkos tome što je milioner.


- Iako je imao puno obaveza u tom periodu, dosta vremena je provodio sa nama, vodio nas je na ručkove, večere, sa nama je sedeo i pričao o svom detinjstvu, odrastanju, keju, Nišavi, ljudima i gradu koji mu je u srcu. Nikad nisam upoznao većeg, a skromnijeg čoveka u životu.