02.10.2023.

16:00

Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Darko Živančević

Džet set

Folk zvezde nisu ni slutile da će pesma postati veliki hit! Brena, Dragana i Vesna odbile Cecinu "Kukavicu"!

Ova balada, koju su napisali Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa, završila je na albumu folk dive "Šta je to u tvojim venama" 1993. godine i vinula ju je u sam estradni vrh.

Informer

 

Tri decenije kasnije, Ceca je otkrila da je ta pesma godinama stajala u fioci jer su je odbile najveće muzičke zvezde u to vreme.

- "Kukavica" je šest godina stajala u njihovoj arhivi kao pesma koju niko nije hteo. Nudili su je Vesni Zmijanac, Dragani Mirković, Lepoj Breni i još mnogim pevačicama, ali bezuspešno. Marina mi je tada rekla da ima pesmu koja se mojim koleginicama nije svidela. Kada sam jedne večeri došla kod Fute i Marine u studio, Futa je insistirao na tome da mi pusti pesmu, a Marina je dobacila da ne dolazi u obzir i da zaboravi na to - otkriva pevačica i dodaje da nije odustajala dok je nije čula jer je osećala da je to hit:

Informer

 

- Zaintrigirao me je naziv i zatražila sam da mi puste demo-snimak. Kada su počeli prvi taktovi i kad sam čula reči "zagrli me", imala sam fenomenalan osećaj! Rekla sam im: "Ovo ću snimiti još večeras!" Futa je iste noći napravio aranžman, sutradan sam ušla u studio, otpevala je iz prve i sada je evergrin.


Ceca je do tog albuma uglavnom pevala brze i vrcave pesme, ali je karijeru htela da digne na viši nivo i da se publici predstavi u drugačijem svetlu, pa je "Kukavica" bila idealna za to.

Informer

 

- Posle albuma "Babaroga" napravila sam pauzu od godinu i po dana. Želela sam nešto drugo, zrelije i temeljnije, i odlučila sam da odem do Marine i Fute kako bismo zajedno osmislili nove pesme. Tako je i krenula naša saradnja. Kad sam se pojavila kod njih, rekli su mi da imaju ne samo jednu numeru već i čitav album! Na toj kaseti našle su se numere: "Šta je to u tvojim venama", "Ustani, budi se", "Popij me kao lek", "Oprosti mi suze", "Mesec, nebo, zvezdice" i druge. Naravno, i "Kukavica" - ispričala je folk diva.

Vesna: Odbila sam i pesme "Idi dok si mlad", "Beograd" i "Zaboravi"

Osim čuvene "Kukavice", Vesna Zmijanac odbila je i pesme "Idi dok si mlad", "Beograd" i "Zaboravi", koje su kasnije u Cecinom izvođenju postale veliki hitovi.

- Neke od pesama koje nisam snimila su: "Idi dok si mlad", "Beograd" i "Zaboravi". To su sve pesme koje su rađene za mene i trebalo je da se nađu na mojim albumima, ali sam ih odbila - ispričala je Vesna.

Informer