27.10.2023.

20:00

Foto: IM Live Production

Džet set

Prijin razvojni put: Tri razreda škole, tri albuma, tri beogradske Arene!

Detinjstvo

Naime, pevačica je rođena u Somboru, ali je detinjstvo provela u Hrvatskoj. Još kao dete je maštala da stane na binu takmičenja "Zvezda Granda" i zamišljala da postane pevačica, ali je čak i Aleksandrina majka Borka bila uverena da su želje njene ćerke samo prolazna dečija mašta.

Informer

 

Ipak, sa 13 godina je snimila pesme "Majko" i "Boli svaka tvoja reč" za produkcijsku kuću "Mega Sound", čiji je vlasnik bio Mića Nikolić. Na njegov nagovor, u početku je nastupala pod umetničkim imenom Any Prijović, ali je vrlo brzo odustala od pseudonima i opredelila se za puno ime i prezime.

"Zvezde Granda"

Aleksandra je 2012. godine ostvarila svoj dečiji san i prijavila se na takmičenje "Zvezde Granda". Tada je osvojila četvrto mesto, a kao nagradu za izuzetan uspeh dobila je pesmu "Još večeras plakaću za tobom". Iako joj je pomenuti pevački šou bio velika odskočna daska, priznala je da je njena porodica trpela velika odricanja.

Informer

 

- Moja porodica se veoma istrošila, a mama je zbog mene izgubila posao. Snimanja su bila vikendom, a mama je u to vreme pevala u jednom klubu u Hrvatskoj. Pošto nije stizala da me vozi u Beograd, morala je da izabere i tako je ostala bez tog angažmana. Tata, baka i deka su vodili autobus sa navijačima, a ja sam išla sa mamom. Bila sam baš mlada i neiskusna, nisam se snalazila ni sa šminkom, ni sa garderobom. Sada kada vidim te snimke bude mi krivo što se nisam lepše obukla ili našminkala ili napravila neku lepšu frizuru. Niko u to vreme nije imao stiliste i osobe koje brinu kako izgledamo, prosto smo svi sami sebe oblačili kako smo znali i umeli. Kada sam ispala iz takmičenja, čvrsto sam rešila da neću više pokušavati - rekla je jednom prilikom Aleksandra za domaće medije.

Obrazovanje 

S obzirom na to da se za "Zvezde Granda" prijavila dok je još bila maloletna i u srednjoj školi, Prijovićevu je život mlade pevačice "naterao" da se odrekne obrazovanja, zbog čega ima samo tri razreda osnovne škole.

Informer

 

- Osnovnu školu sam završila u Belom Manastiru i bila sam odličan đak. Onda sam upisala Drugu srednju školu i završila redovno tri razreda, ali četvrti nisam. Prosto, život me je odveo na drugu stranu. Kada ti se desi nešto o čemu si oduvek maštao, kao ja o pevanju, onda zanemariš sve ostalo. Konkretno, ja sam školu. Dosta sam putovala zbog takmičenja za Beograd i nastavu sam ostavila po strani. Ne mogu da kažem da me nije sramota što nisam završila četvrti razred. Kajem se i svakako želim da završim školu - otkrila je pevačica za srpske medije.

Karijera

Aleksandra je pre prvog albuma imala tri uspešna singla. Pesma "Za nas kasno je" bila je jedan od najvećih hitova 2015. godine, a "Totalna anestezija" je vrlo brzo dobila 50 miliona pregleda. Malo ko zna da je pevačica i rekorderka na srpskoj muzičkoj sceni - za 24 sata, pesma "Senke" je preslušana više od milion puta. 

Sve Prijine ljubavi

Aleksandra uživa u braku sa biznismenom i kompozitorom Filipom Živojinovićem sa kojim ima četvorogodišnjeg sina. Filip je pevačici napisao brojne hitove, od kojih je jedan "Devet života", a i pre njega je imala veze sa poznatim muzičarima.

Informer

 

Na samom početku karijere je bila u ljubavi sa Amarom Giletom, pobednikom "Zvezda Granda". Rastali su se u korektnim odnosima, a odmah nakon raskida sa njim uplovila je u vezu sa pevačem Ljubom Perućicom. Mnogi su bili ubeđeni da je samo pitanje vremena kada će stati pred oltar, ali je par na iznenađenje svih stavio tačku na vezu. 

Aleksandra je 2017. pesmom "Testament" započela promociju istoimenog albuma, a svaka pesma sa albuma se uvukla u klubove. Mnogi su počeli da je upoređuju sa Cecom Ražnatović, što joj je izuzetno imponovalo.

2022. godine izdaje drugi album na kojem su se posebno istakle pesme "Sabotiram", "Svetlo" i "Zvuk tišine" po kojoj je album poneo ime.

Pevačica je odlučila da ne gubi vreme, pa je već početkom 2023. najavila regionalnu turneju, a u junu je izdala treći album pod nazivom "Devet života". Sve pesme su za samo par dana postale hitovi, a brojni kritičari kažu da se odavno nije dogodilo da neki album ostvari tako veliki uspeh.

Mnoge kolege su iskoristile priliku da ospore njen kvalitet, ali je Prijovićeva vrlo brzo dala odgovor svima koji njen uspeh omalovažavaju - više od 60 hiljada ljudi je uglas pevalo njene pesme na beogradskim koncertima u "Štark Areni".

Operacije

Prijovićka važi za jednu od najatraktivnijih pevačica, ali se podvrgla raznim estetskim zahvatima kako bi postigla lepši izgled. Aleksandra ne krije da je korigovala usne, nos, zube i grudi, ali je sve uradila tako da zadrži prirodan izgled.

Informer

 

- Zagovornica sam estetskih zahvata jer žena treba da udovolji sebi i promeni ono čime nije zadovoljna, ali treba znati meru. Ne treba preterivati, da ne ličite na sebe - rekla je ona jednom prilikom za medije.

Prodala sedam Arena

Aleksandra je regionalnu turneju "Od istoka do zapada" započela u Beogradu, gde je napunila čak tri "Štark" Arene. Međutim, tu se nije zaustavila, pa je u Zagrebu ostvarila još veći uspeh i prodala četiri Arene, dok je prodaja karata za petu u toku. Time je postala prva i jedina žena koja je uspela da rasproda najveću dvoranu kod suseda. Ukoliko rasproda karte i za peti koncert, što je izvesno da će se desiti, Aleksandru će u Areni Zagreb slušati oko 90.000 ljudi, a za pet Arena bi mogla da zaradi više od 2.200.000 evra!