14.11.2023.

06:20

Foto: Printscreen Instagram

Džet set

Jugoslav postao sledbenik šamanizma? Elena ubedila bivšeg muža da se priključi kultu, evo kakve rituale su vršili

Dizajnerka enterijera već duže vreme učestvuje u ritualima tokom punog meseca ili pomračenja sunca, a jedan od njih je i prinošenje menstrualne krvi boginji plodnosti Pačamami, odnosno Majci Zemlji! Međutim, njoj se odskoro u bizarnim ritualima pridružio i Jugoslav, koga je uspela da ubedi da se priključi kultu.

Informer

 

Jugoslav je navodno zajedno s njom učestvovao i u ceremoniji despačo, koja se održava uvek tokom punog meseca - priča izvor Kurira. Reč je o ritualu sa Anda kojim se zahvaljuje na darovima života boginji Pačamami. Njoj se tokom obreda nude razni pokloni: šećer, žitarice, perje, so, novac i cveće, a zatim se sve to upakuje i prinese vatri da izgori.

- Bilo je predivno. Jedinstveno iskustvo. Hvala ti, ljubavi, na trudu i posvećenosti - zahvalio se Jugoslav bivšoj ženi na učestvovanju u ritualu.

Inače, dizajnerka je, proučavajući šamanizam, provela neko vreme u amazonskoj džungli u Peruu, gde je postila, meditirala i učila o ceremonijama, da bi kasnije to znanje prenela i svojim prijateljima, pa i svom bivšem mužu.

- Nedostaje mi moja kuća iz džungle, spavanje bez prozora i vrata, pod munjama. Kad sam savladala strah, postala sam jedno s Majkom Zemljom, koja me je naučila da najveća dostignuća potiču iz skromnosti. Hvala boginji Pačamami na svemu - napisala je Elena.

Nakon što se vratila u Srbiju, ona je u nekadašnjem dvorištu svoje vile na Kosmaju počela da primenjuje različite obrede, kao što je ceremonija vatre. Prema pravilima šamanizma, taj ritual se održava tokom punog ili mladog meseca, a cilj je da oslobodi negativnu energiju i transformiše čoveka. Elena je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima s grupom ljudi pleše oko vatre, a zatim udara u gong!

Informer