27.11.2023.

07:00

Foto: Foto: Miša Obradović

Džet set

Nakon pet godina pauze Ana Bekuta izdala album, pa poručila: "Grešila sam, nisam bila cveće!"

Danas, 27. novembra, na dan kada je pre dve godine preminuo njen ljubavni partner Milutin Mrkonjić, Ana je u njegovu čast rešila da u etar pusti 20. studijski album, koji broji 14 novih pesama.

Izvor blizak folk divi ekskluzivno za Informer otkriva detalje muzičkog projekta koji će publici biti predstavljen iz dva dela.

Informer

 

- Ana je na ovom albumu radila pune dve godine. Prvih sedam numera biće predstavljene danas, dok će drugi deo albuma, sa takođe sedam pesama, svetlost dana ugledati 8. decembra - kaže izvor i dodaje da je Bekuta okupila najbolje saradnike.

- Autorski tim koji je radio na Aninom albumu sakupljen je sa prostora bivše Jugoslavije. Pored pesama koje su pisane specijalno za nju, Ana je rešila da ispuni i sebi veliku želju. Na albumu će se naći i pesma "Greh", koju je napisao čuveni Duško Trifunović. Ana je stihove: "Grešio sam, nisam bio cveće", prilagodila ženskom rodu i otpevala pesmu koju privatno obožava. Pored ove pesme, koja nema zvuk po kojem je Bekuta prepoznatljiva, tu se nalaze i pesme njenih proverenih autora kao što su Steva Simeunović, Saša Milošević Mare i mnogi drugi. Od novih autora na ovom albumu potpisuju se i Alka Vuica i Amir Kazić Leo - kaže izvor za Informer.

Ana Bekuta je potvrdila naša saznanja i nije krila koliko je uzbuđena povodom povratka na muzičku scenu.

- Na ovom albumu, dvadesetom u mojoj karijeri, radilo se dugo i temeljno. Izabrala sam najbolje pesme do kojih sam proteklih godina mogla da dođem. Ono što bih istakla jesu autori iz gotovo svih delova bivše Jugoslavije - kaže pevačica i dodaje čime se vodila u odabiru novih pesama:

- Poželeli smo da publici vratimo retro zvuk i pomalo izađemo iz okvira muzike koja je trenutno moderna. Ubeđena sam da će se baš zbog toga svideti mojoj publici. Protekle dve godine života bile su mi izazovne i teške, a lečila sam se najbolje što sam znala, muzikom. I muzika me je, evo, vratila u život. Hvala svima koji su sa mnom sarađivali, svima koji su vredno i pedantno radili svoj posao i svima koji će, nadam se, prepoznati naš trud - rekla je Bekuta za Informer.

Informer

 

Ana Bekuta je na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana, pre dva dana obeležila godišnjicu smrti Milutina Mrkonjića, s kojim je bila u desetogodišnjoj ljubavnoj vezi.

- Počinje treća zima bez tvoje topline, a u ove dve godine bez tvog prisustva kao da uopšte nije izašlo sunce. Pamtimo te po velikim delima, ali i po sitnicama. Počivaj mirno u svojoj toplini, svom suncu, svojim prelepim sitnicama i velikim delima. Do neba i iznad neba te volim - napisala je pevačica na svom Instagram profilu.