27.11.2023.

19:37

Foto: Informer

Džet set

"Pevao sam u njegovoj rezidenciji u Drvaru": Nedeljko Bilkić otkrio detalje poznanstva sa Titom: "Uplašio sam se tada!" (VIDEO)

Pevač Nedeljko Bilkić izdao je u 82. godini novi album pod nazivom "Hvala Bogu" i tom prilikom okupio brojne prijatelje, ali i kolege. 

Nedeljko je za novinare priznao da mu je najveća podrška i motivaciju kroz karijeru bila porodica.

Informer

 

- Čitav život sam lepo živeo i dan danas lepo živim, sa svojom porodicom i ženom. Nas dvoje smo 55 godina u braku, imamo dva sina i petoro unučića, šta ćete bolje, nema bolje od toga. Porodica je najbitnija, sve se prenosi na decu - rekao je Nedeljko.

Bilkić je ispričao kako je došlo do toga da snimi album u 9. deceniji života. 

- Nisam ja odlučio da snimim album nego Sofronijević. Večeras je ovde došao Leo Martin, a njegova supruga me je jednom prilikom slušala i rekla: "Nedeljko, nemaš pravo da ne deliš svoj dar sa ljudima!" Stvarno mi je Bog dao da mogu još da pevam i onda sam snimio nov album - izjavio je pevač.

Pevač je svojevremeno pevao Titu i Jovanki Broz, a sada se prisetio kako je izgledalo sarađivati sa njima. 

- Ja sam želeo da se dokažem Titu i hteo sam da pevam "Niz polje idu, babo, sejmeni", to je jedna sevdalinka, velika pesma. Priča kako sejme teraju Marka, a ja nisam znao da je Marko, Aleksandar Ranković i tek kad sam otpevao uplašio sam se i mislio sam da će i mene da oteraju. Međutim, Tito je rekao da je sigurno nemam pojma jer imam 20 godina i ništa nije bilo. Eto, to je bio prvi susret sa Titom, a poskle toga sam pevao još dosta puta. Kada smo pevali u toj njegovoj rezidenciji u Drvaru, nestalo je struje. Tamburaški orkestar je iza nas jedno 15, 20 metara i Jovanka i Tito su zvali da priđemo svi, a oni upalili neke dve lampe. Mi smo počeli da pevamo, a jedan tamburaš uopšte nije želeo da priđe. Ubrzo je došla i struja i glavni u tamburaš u bendu je prišao tom dečku i pitao ga zašto nije hteo da priđe, a on se našalio i rekao: "A, možda opet bude atetat na njega, što ja da pogunem!" - prisetio se pevač anegdote.