28.11.2023.

21:11

Foto: Instagram

Džet set

Boki 13 pušten na slobodu! Oglasio se njegov advokat i sve potvrdio

Osuđeni Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13 pušten je na slobodu. Razlog njegovog puštanja je loše zdravstveno stanje u kojem se nalazi nakon operacije želuca. Zbog toga je Krivični sud odlučio da ga pusti da se brani sa slobode. 

Za medije se oglasio njegov advokat, Vladimir Tufegdžić koji je sve potvrdio. 

Informer

 

- Kao branilac, potvrđujem informaciju da je Osnovni krivični sud Skoplje doneo odluku o obustavljanju izdržavanja kazne zatvora osuđenom Bojanu Jovanovskom i da je osuđenom uručena presuda. Iako je ova odluka zakasnela, treba je pozdraviti kao zakonitu, pravičnu i pre svega humanu, donetu na osnovu dva uzastopna pozitivna mišljenja nadležnog javnog tužioca u istom postupku i na osnovu kompletne medicinske dokumentacije o zdravstvenom stanju osuđenog -  ističe Tufegdžić za "Скопје1".

Da nema uslova za lečenje u zatvoru, potvrdilo je nekoliko ekipa Hitne pomoći, koje su pozvane u zatvor kada se stanje osuđenika pogoršalo. Za to je javno objavljeno desetak potvrda koje su potpisali lekari Hitne pomoći.

Pre osam meseci uklonjen mu je skoro ceo stomak. Hirurg iz bolnice "Sv. Naum Ohridski", Stojanče Jovanov, javno je upozorio da je urađena komplikovana i rizična operacija, koja je takođe opasna po život. 

Podsetimo, Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 uhapšen je u akciji "Reket", a potom i osuđen jer je određene moćne i uticajne ljude u Makedoniji navodno ucenjivao i tražio im ogroman novac. On je 2020. godine u Skoplju osuđen na devet godina zatvora.