10.12.2023.

20:13

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Uvek sam na strani žena!": Suzana Perić dobila nagradu, pa za Informer pričala o biznisu, karijeri i konkurenciji (VIDEO)

Suzana Perić, modna kreatorka večeras je prisustvovala dodeli nagrada za preduzetnicu godine i odnela nagradu. Događaj je održan u jednom beogradskom hotelu, a ispred kamere Informera pričala o biznisu, karijeri i konkurenciji.

Informer

 

Suzana se najpre osvrnula na to koliko je bitno da žena bude samostalna i koliko je zapravo to teško u današnje vreme:

- Pa dobro je da postoji valverzacija današnjeg rada žene. Evo mi postojimo već 26 godina, divno je kada nagrade dolaze na osnovu kvaliteta, trajanja i rada. Nije lako, ali je moguće. Moguće je da budeš uspešna žena, da budeš preduzetnica, a da sve ostale stvari ne zanemariš.

Potom je kreatorka odgovorila na pitanje, koliko je ženama teže u odnosu na muškarce, da postignu uspeh u biznisu:

Informer

 

- Ja sam uvek na strani žena, ali smatram da nema tu nekog takmičenja, kome je teže, kome je lakše. Od žena ima velikih očekivanja, da budemo dobra ćerka, dobra drugarica, da izađemo i budemo lepe i ženstvene, a uz to želimo da budemo uspešne žene, ali to su naša očekivanja. Sa druge strane muškarci moraju biti dobri očevi, dobri prijatelji, dobri sinovi, da dobro izgledaju da budu uspešni, i da budu bolji od žena, tako da je njima teže - govori kreatorka.

Perićeva se osvrnula i na to da li postoji zdrava konkurencija:

- Postoji ako je vi tako smatrate, i ako je doživljavate kao takvu. Ako idete na to da što je bolja konkurencija, vi morate da budete bolji. Čak i ako vas neko prestigne morate da se zapitate šta to niste dobro uradili.

Ostatak intervjua pogledajte u video snimku ispod: