15.12.2023.

10:16

Foto: Informer

Džet set

Dokle više?! Hrvatski mediji nazvali Priju svojom pevačicom "na privremenom radu u Srbiji", a zaboravili su njene reči

Naime, "Večernji list" je objavio tekst sa naslovom: "Neugodan incident obilježio je koncert hrvatske pjevačice iz Bijelog Samostana, Aleksandre Prijović", u kome našu Priju nazivaju "hrvatskom pevačicom na privremenom radu u Srbiji".

Informer

 

- Neprijatan incident obeležio je poslednji koncert hrvatske pevačice iz Belog Samostana (Manastira) Aleksandre Prijović. Prija, koja se nalazi na privremenom radu u Srbiji, održala je u svojoj otadžbini, svojoj rodnoj zemlji Hrvatskoj, pet uzastopnih koncerata koje su posećivali i stari i mladi i nikome do večeras nije pala dlaka s glave - pišu hrvatski novinari u članku.

Podsetimo, Aleksandra je izjavom koju je u oktobru dala za hrvatske medije podigla veliku buru jer je rekla da joj smeta da pročita "srpska pevačica".

Informer

 

- Kad negde pročitam "srpska pevačica"... Ja bih to izbacila. Ne volim da kažem da sam bilo čija, ja sam pevačica svih i volim sve. Ne želim da me iko prisvaja i govori "samo naša". Gde god da dođem publika me super dočeka i osećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država.

Ova njena izjava izazvala je buru u srpskoj javnosti, a pevačica se tada za Informer oglasila na ovu temu.

Aleksandra je na pitanje - "Da li se izjašnjavate kao srpska pevačica?" jasno i glasno odgovorila:

- Naravno da se deklarišem kao Srpkinja, samim tim i srpska pevačica. Nikada nisam nista drugačije izjavila i kao što sam napisala na svom Instagramu, svi vrlo dobro znaju da sam Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj - rekla je pevačica za Informer.