06.01.2024.

15:55

Foto: Kristina Lukić

Džet set

"Totalno sam zaboravio da postim!": Milan Milošević otkrio kako slavi Božić, pa ispričao anegdotu iz tinejdžerskih dana

Sa kim ćeš provesti Badnje veče i Božić?

- Kako to već godinama unazad praktikujem provešću ih sa svojom majkom. Koliko god da tvrdimo da smo otišli "dalje", ja se uvek vraćam tradiciji i ne mogu da zamislim da to Badnje veče i večeru ona provede sama, bez mene. Tako je i sa Božićnim jutrom, s tim što nam poslepodne dolaze i prijatelji.

Informer

 

Šta se uvek nađe na tvojoj Božićnoj trpezi?

- Kako vreme prolazi i kako neke stvari sebi mogu više da priuštim, naravno da je božićna trpeza sve bogatija i lepša. Ali, najlepša su mi sećanja iz detinjstva, iako je ta trpeza bila skromna. 

Koje lepe uspomene iz detinjstva te vežu za Božić?

- Lepe uspomene me vežu najviše u nekim pubertetskim godinama, kada sam odlazio popodne i kod komšija i kod drugara i drugarica, gde sam video da je to nekako drugačije od našeg Božića. Ali da budem iskren, vraća me i na neke ružne stvari. Sve od Svetog Nikole do Svetog Jovana, a tu spadaju i Božić i Srpska nova godina i moja slava, bilo je pretrpano alkoholom. Tako da, ne vučem baš lepe uspomene što se tiče toga, ali ako mogu lepog da se setim, to je bilo ustajanje mene i majke oko pet sati ujutru. Pili smo kafu, ona je mesila česnicu, i jedva smo čekali da se postavi taj Božićni doručak. Pomešana su mi sećanja, bilo je i lepih i ružnih.

Informer

 

Da li praktikuješ odlazak u crkvu na ponoćnu Liturgiju ili ga ipak čekaš u svom domu?

- Kao mlađi sam sa drugarima i drugaricama išao na ponoćne liturgije i na paljenje badnjaka u Sremskoj Mitrovici, a kasnije nisam praktikovao to. Nisu to bila više ista vremena, nisam imao isto društvo. Nekoliko puta sam se omrsio greškom. Dođem sa drugaricom ispred crkve pred ponoćnu liturgiju, a tu je bila poslastičarnica. I mi 'ladno naručimo dva indijanera. Tatalno zaboravimo da smo postili taj dan. Tako da, ima i smešnih i ružnih sećanja. Ali, mislim da ni u crkvu više ne idu pravi vernici, već samo zato "da se kaže".

Po čemu ćeš pamtiti 2023. godinu i koji su tvoji ciljevi u 2024?

- Pamtiću je po lošim, ali i po dobrim potezima i odlukama koje sam doneo, ali moji su, šta da radim. Imao sam loše poslovne odluke, ali dobra je odluka da se vratim na TV Pink, gde i pripadam. Pamtiću je i po zbližavanju sa ljudima koje sam zapostavio. A u 2024. posvetiću se svom zdravlju, ishrani, spavanju. U poslovnom smislu, hteo bih da pokažem nešto novo i više od onoga što sam do sada pokazao. 

Više fotografija možete pogledati u galeriji ispod.