15.01.2024.

13:43

Foto: Foto: Marko Đoković

Džet set

"Kolega mi je izdahnuo na rukama" Goca Stojićević proživela dramu, uzaludno oživljavala čoveka veštačkim disanjem

Gordana Stojićević peva od svoje 15 godine i jedna je od cenjenijih pevačica narodne muzike. Važi za velikog profesionalca, a jednom prilikom otkrila je da je pevala nekoliko dana nakon smrti majke.

- Kada mi je majka umrla, nije prošlo ni 40 dana, imala sam zakazanu svadbu da pevam u Neresnici gde je moja majka provela najveći deo svog života. Tad sam se nakljukala sedativima, vozila do Neresnice i otpevala ljudima svadbu jer nisam mogla da ih izneverim, a kako je meni, to samo moja duša zna. Možda je to taj profesionalizam - rekla je pevacica Gordana, prenosi Blic. 

Informer

 

Pevačica se prisetila i smrti kolege Tineta Živkovica, koji je preminuo za vreme zajedničke turneje.

- Jedna od najneprijatnijih situacija u mom životu i mojoj karijeri je smrt čuvenog Tineta Živkovića. Bili smo na turneji po Švajcarskoj. Kada smo završili jedan od nastupa i vratili se u hotel, Tinetu je pozlilo, on je bio srčani bolesnik. Te noći mi je Tine izdahnuo na rukama, nasred turneje. Pokušala sam da mu pomognem veštačkim disanjem. On me je zvao usred noći pred zoru, ja sam došla u njihovu sobu, a on je već bio na samrti. Hitna pomoć je došla, ali nažalost, nije mu bilo pomoći. Očigledno je bio čovek koji je želeo da svoj život ostavi na sceni, da do kraja bude aktivan, jer mu je to bio život. Takođe, jednom smo mogli glave da izgubimo, vraćajući se sa nastupa. Bili smo nad provalijom, gledali smo smrti u oči. Nažalost, mnogi pevači su ginuli kada su se vraćali sa nastupa. Šaban, Toše u jeku karijere, kvalitetniji ne može da bude, ostavi dečko život na putu, kao i Luis, kao i Srećko Jovović i mnogi... Naš posao je prepun najlepših, najopasnijih i najtužnijih trenutaka - ispričala je Goca.