Autor: Informer.rs

22.01.2024.

14:58

Foto: Informer

Džet set

"Završio sam sa pozorištem, istrošio sam se": Dragan Jovanović doneo važnu odluku, ovo planira da radi u budućnosti

Istaknuti glumac Dragan Gagi Jovanović (57) je javnosti poznat po ulogama u mnogim serijama, filmovima i predstavama. Povremeno je igrao u filmovima ("Četiri ruže", "Ekipa", "Komedija na tri sprata") i serijama ("Švindleri", "Lud, zbunjen, normalan") kada mu je zdravstveno stanje to dopuštalo, ali s obzirom na to da nije u stanju da sat i po, dva bude fizički aktivan, on je odlučio da se neće vraćati na pozorišnu scenu.

Umesto pozorišta Dragan dosta vremena provodi na Zlatiboru, gde sa svojom porodicom uživa u čarima prirode.

Informer

 

Supruga slavnog glumca Branka Pujić, je jednom prilikom izjavila da oni nikada nisu želeli da rade bilo šta što nije u skladu sa njhovim vrednostima. Takođe, Branka je istakla da je njen suprug mnoge uloge odbio.

Informer

 

Dok Jovanović ističe da piše roman

- Lepše mi je da pišem ručno. Radim grafitnom olovkom, brišem gumicom, ceo proces se odvija polako, što mi odgovara. Reč je o naučnofantastičnoj biografiji. Uporno sam tražio model koji će u sebi sadržati moje fantastične priče, izmišljotine, kao i autobiografske elemente. Definitivno mi se sve to spojilo, biće vrlo zanimljivo, verujem. U principu, kad pročitas dobru knjigu, vidiš da je zasnovana na autentičnom životu, na ličnom iskustvu - zaključuje Gagi.

Gagi je naučio je da živi sa povredom leđa, diskus hernijom u lumbalnom delu kičme, kao i sa čirom na želucu.

Svoju meru sam popio. Dosta je bilo. Sada nemam potrebu za alkoholom. Završio sam i sa pozorištem. Istrošio sam se. Odigrao sam više od 4.000 predstava tokom kojih sam davao svoj kreativni, mentalni i fizički maksimum. Rastao sam se od pozorišta za sada, što ne znači da ću ga odbiti ako me nekada ponovo bude zaprosilo. Radim lagane vežbe za leđa i pazim da ne napravim nagli pokret. Naterao sam se da polako ulazim i izlazim iz automobila. Navikao sam se na ograničenja. Kad me zaboli, trpim i čekam da prođe. Odrekao sam se skijanja i tenisa. Ali sam zato postao veoma vešt u bilijaru. U prizemlju kuće postavili smo stolove za bilijar i stoni tenis. Ponekad se zaigram po pet-šest sati - izjavio je glumac, za istoimeni časopis.