29.01.2024.

17:41

Foto: Foto: Promo

Džet set

Hrvati napali Martinu Vrbos zbog pesme za Evroviziju! Pevačica poručila: "Ja sam državljanka Srbije!"

Naime, najčitanija "hrvatska glasila" razapinju Martinu zbog toga što srčano brani boje srpske zastave, a nije se ni ponudila da učestvuje na Dori. 

Informer

S druge strane, domaći mediji jedni za drugima šeruju pesmu "Da me voliš" kao jednog od favorita. 

Već nekoliko dana i Hrvati i Crnogorci postavljaju isto pitanje: "Kako to da Hrvatica želi da predstavlja Srbiju i kako to da Srbija dozvoljava Hrvate na nacionalnom takmičenju ovog tipa?" 

Posebnu zbrku unelo je i šuškanje o tome da je pesma napisana za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Pevačica iznervirana očiglednim pokušajima da se u muziku ubaci šovinistički ton tako očekivan od "susjedne" Hrvatske, koja nije u stanju da sačuva ni velike umetnike poput Martine Vrbos, za Informer kaže:
- Ja jesam Hrvatica. Međutim, ja sam i državljanka Republike Srbije u kojoj živim sad već više od decenije. To je zemlja u kojoj su rođena moja deca. Da nije primitivne politizacije na svim nivoima, pa i na nivou muzike i zabave, gde ni slučajno ne bi smelo da je bude, nikada niko ne bi nikome postavio takvo pitanje, pa ni mediji meni. Naš predsednik Aleksandar Vučić svuda u svetu Srbiju predstavlja kao modernu državu svih njenih građana, a ja sam najbolji dokaz da to jeste tako! Iz inata ću pobediti i svim srcem predstavljati svoju Srbiju u Malmeu! Dosta je bilo!

Na zvaničnom Instagram profilu Martine Vrbos, osvanula je i zvanična izjava, kako bi se konačno zaustavili napadi.