30.01.2024.

23:18

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Džet set

"Moja bolest smeta i meni i ljudima u mom okruženju": Sanja Vučić o zdravstvenom problemu, majci i dečku u Informerovom podkastu (VIDEO)

Sanja je jedna od najčešćih srpskih predstavnica na Evroviziji, a u Informerovom podkastu najpre je istakla da se neće prijavljivati za ovo prestižno muzičko takimičenje u skorije vreme. 

Informer

 

Tri puta si bila predstavnik Srbije na Evroviziji, od toga jednom se manifestacija nije održala. Da li razmišljaš o tome da se ponovo prijaviš?

- Još uvek mi nije u planu. Fokusirana sam na stvaralaštvo i karijeru, a znam koliko je to zahtevno i koliko vremena je potrebno za pripremu. Neka me malo zaboravi evrovizijska publika. Na svakih pet godina se prijavljujem, evo neka prođe još tri, pa ću onda.

Često u svojim intervjuima naglašavaš da imaš lep odnos s majkom koja te podržava, ali nije oduvek želela da budeš pevačica. Da li je ona zadovoljna karijerom koju gradiš?

- Vidim da joj se ovaj manir rada dopada i ne smeta joj. Podržava me, ona sada uživa, a ja radim. 

Sada ti izdržavaš svoju mamu?

- Hvala bogu!

Informer

 

Kada smo kod tvoje mame, govorila si da je ona jedna stamena žena i da nije plakala često, a kakva si ti?

- Emotivna, ja plačem svakog dana, verovala ili ne. Mene sve može da rasplače, juče sam zaplakala zbog serije. I volim da cmizdrim, to mi je neki ventil. 

Tvoje interesovanje za muziku počelo je zapravo u detinjstvu, oba roditelja su ti bili pevači. Međutim, ipak nisi uspela da upišeš Fakultet Muzičke umetnosti odsek pevanje, što si žarko želela. Koliko ti je bilo teško zbog toga? 

- Sigurno da to što nisam primljena na muzičku akademiju smatram jednim od svojih najvećih neuspeha. Bila sam poražena. 

Zbog čega nisi primljena?

- Bila sam kampanjac, profesori su osetili da nisam pripremila arije do kraja. Verovala sam u svoj talenat i šarm, a to nije "upalilo" ni kod koga. Došla sam s nekim stavom, mislim nisam, oni su to tako doživeli. I na tom četvrtom stadijumu prijemnog ispita koji je podrazumevao intervju, profesori su me pitali da li bih se ja ponovo prijavila i rekla sam da bih, a onda su me odbili.

I više se nikada nisi prijavila?

- Ne, počela sam da radim sa svojim bendom, a nije mi više bio gušt da budem operska diva kao što sam do tada maštala.

Informer

 

Kada smo kod teških trenutaka, je l' istina da si u detinjstvu bila zatvorena jer si smatrala da si gojazna i da si imala dosta problema s tim?

- Nisam ja bila ubeđena, ja jesam bila gojazna. Imala sam problema u školi, deca su bila surova prema meni. U osnovnoj školi sam bila zatvorenija i povučenija, upravo zbog toga. 

Je l' te to kočilo u nečemu?

- Ne, zapravo pre nego što sam smršala, bila sam najsamouverenija. A čim sam smršala prvih 10 kilograma, tek tada je krenuo moj pakao i kompleksi. Verovali ili ne, tek kad smršate, počinju sve nesigurnosti i strah od povratka kilograma. 

Da li si se možda tada obratila nekom stručnom licu, psihoterapeutu?

- Zbog toga ne. Kod psihijatra sam prvi put otišla kada sam imala problem sa štitnom žlezdom. Sada ne idem, ne mogu da kažem da sam u fantastičnom psihičkom stanju, ali trenutno imam obaveze i ne mogu sada da idem kod psihijatra. Nemam vremena. 

Pomenula si štitnu žlezdu, poznato je da si dobila pogrešnu dijagnozu. Kako je moguće da dođe do pogrešne dijagnoze?

- Imala sam sve simptome depresije. Svako ko nije endokrinolog, ustanovio bi da ja imam depresiju. 

Kakvo je sada stanje s tvojom štitnom žlezdom?

- Sada ni lekove ne pijem više, naravno, u dogovoru sa endokrinologom. Moja štitna žlezda pod ultrazvukom izgleda kao saće, ona je uništena, ali vrši funkciju. Ima oslabljen rad, ali su mi hormoni okej i neće biti potrebe za nekom intervencijom. Međutim, osete se tegobe kao što je hronični umor, neispavanost, razdražljivost, gubitak kose, suva koža, tromost... Ali žene žive normalno s tim. Prva ja nisam znala šta je Hašimoto, bolest štitne žlezde i kada mi se to desilo bila sam u potpunom šoku i u neznanju. Dosta govorim sada o tome i javlja mi se dosta žena koje su poučene mojim iskustvom otišle da provere svoje zdravlje.

Informer

 

Imaš li neke neprijatnosti, možda na nastupima? Da li ti nekada pozli zbog toga?

- Kako ne, uglavnom taj umor. Vidim da smeta ljudima u mom okruženju jer ja konstantno koristim slobodno vreme da spavam i nisam za socijalizaciju. Recimo, kada idem na nastupe spavam u kombiju, pa dođem u hotel i onda još spavam. Nisam dostupna za druženje. 

Kada smo kod druženja, među tvojim koleginicama na estradi redovno se vode neke borbe, a ti nikada nisi deo toga. Kako uspevaš da izbegneš da budeš uvučena u te javne rasprave?

- Iskreno ne znam, trudim se da ne obitavam previše u estradnim vodama i da ne komentarišem koleginice po salonima i kuloarima. Ne zato što ja imam nešto loše da kažem, već ko zna kako će to što ja izjavim biti preneto mojim koleginicama. 

Informer

 

Imaš izuzetan odnos s Jelenom Karleušom, kako uspevaš u tome da nju ne naljutiš?

- Jelena i ja smo se sretale ranije dok sam bila u grupi "Hurricane" i često smo bile u isto vreme u studiju, imale smo i zajedničke nastupe. Njena persona je potpuno drugačija na društvenim mrežama i uživo. Ona ima majčinsku energiju uživo. A i obe smo lavice u horosokopu, mislim da nas je to zbližilo. 

Osim što si u dobrim odnosima sa svim koleginicama, ti si atipična i po tome što si pevačica koja ima ozbiljnu i stabilnu vezu? Koji je tvoj recept za to?

- Jeste. Meni je bilo bitno da osoba s kojom sam u vezi, gleda preko toga što sam ja pevačica Sanja Vučić i da to bude najnebitnija stavka što se tiče mene, iako je to uvek u prvom planu. Trudim se da moj poslovni život ne bude u prvom planu u našoj vezi, kao što ne želim da moj privatni život  bude u prvom planu kada je moj posao u pitanju. Ne želim da ga pokazujem i da na društvenim mrežama budemo glavna tema, želim sreću da sačuvam za sebe. Kao što moj momak želi da bude anoniman, i ja želim da se ne zna za njega.

Informer

 

On želi da bude anoniman?

- Apsolutno, dosta mi je tih koji ne žele da budu anonimni. Otvorila sam četvoro očiju.