Autor: Informer.rs

02.02.2024.

13:49

Foto: Printscreen/Tik Tok adaktar_official

Džet set

Ovo je bogohuljenje! Crkva se oglasila, vernici hteli slučaj da prijave nadležnim organima! Adam Adaktar zgrozio javnost (VIDEO)

Adam je ponovo uspeo da izrevoltira javnost, a snimak koji je objavio šokirao je i ostavio građane u neverici.

Ovoga puta otišao je korak dalje i izvrnuo ruglu, Hram Svetog Save koji predstavlja sublimaciju svega najvrednijeg kada je reč o duhovnosti, kulturi i državnosti zemlje.

Kao što se može videti i na negovoj zvaničnoj Tiktok i Instagram stranici, Adam je doneo stolicu u boji zlata na plato ispred Hrama, gde u opisu snimka piše da je "stigao tron u Hram".

Informer

 

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom koji mu je pokazan, pa je prokomentarisao ovu scenu koja uopšte ne priliči ovom mestu.

- Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena - rekao je sveštenik.

Zbog ovog poteza Adam je izazvao veliki gnev u javnosti, te su se oglasili vernici i na društvenim mrežama: "Nije njemu lako", "Ovo je skandalozno", "Kako samo može ovo da radi?", samo su neki od komentara ispod snimka koji je objavio.

Informer