06.02.2024.

19:23

Foto: Instagram/wikipedia

Džet set

Karleuša za Informer nakon što joj je muzika uklonjena sa TikTok-a: Verujem da će platiti da bi im se vratile najveće zvezde

"Universal Music Group" (UMG) uklonila je muzičke kataloge svojih izvođača, uključujući pesme Jelene Karleuše, Tejlor Svift, Drejka i ostalih najvećih zvezda, sa TikToka nakon što su pregovori o obnovi ugovora o licenciranju prekinuti.

Ovim povodom kontaktirali smo jedinu srpsku pevačicu, Jelenu Karleušu, koja izdaje svoju muziku pod okriljem najuticajnije izdavačke kuće na svetu.

- Albume "Alfa" i "Omega" izdala sam pod okriljem svetske izdavačke kuće "Universal", a oni nisu postigli dogovor o plaćanju izdavačkih i autorskih prava sa platformom TikTok. Universal "drži" najveće svetske zvezde, a na Balkanu imaju samo mene. Dok se ne dogovore i TikTok ne plati, muzika svih nas neće biti dostupna. Verujem da će naći zajednički jezik jer im je u interesu da se vrate najpopularniji izvođači na svetu. Naravno, sve druge platforme, poput Instagrama i Jutjuba, su u redu i moja muzika je tamo dostupna - kaže Jelena Karleuša za Informer.