03.03.2024.

14:55

Foto: Informer/logo

Džet set

Otac Bate Živojinovića bio telohranitelj Nikole Pašića: Miljko Živojinović u emisiji "Život kao takav" o svom ocu, precima i vrednostima koje prenosi svojim potomcima

Sin legende srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimira Bate Živojinovića, Miljko, već decenijama živi na relaciji Pariz - Beograd. Krajem prošle godine počeo je da radi na monografiji i dokumentarnom filmu o svom ocu.

Informer

 

- Moj deda, Batin otac Dragoljub je bio telohranitelj Nikole Pašića, koga su ljudi zvali Baja. I mog dedu su celog života zvali Bajo. On se ljudima nije obraćao ni sa druže, ni sa gospodine, ni sa bato, nego sa bajo. Živojinovići su nastali od Radojkovića. Živojin Radojković je posekao jednog Turčina koji mu je napao sestru. Tad je bio običaj da se promeni prezime i slava da bi se sačuvala glava. On je došao u Koraćicu, posle njega se rodio Mihajlo, pa Milenko, pa Velimir Prvi i tako dalje - podelio je sa gledaocima Miljko Živojinović.

Gostujući u emisiji "Život kao takav" na Informer TV, Miljko je otkrio i koja je bila poslednja želja njegovog oca kada je umetnička zaostavština u pitanju.

Informer

 

- Batina poslednja želja bila je da ga u rimejkovima njegovih filmova glumi Vojin Ćetković. Jedinom prilikom kada su ga pitali ko bi danas mogao da bude Valter ako bi se snimao rimejk filma, on je odgovorio Vojin Ćetković. Mnogo ga je voleo i video ga je kao nekog svog naslednika - rekao je Miljko.

Informer

 

Emisija "Život kao takav" zajednički je projekat Mir Dan produkcije i Informer TV. Kompletno gostovanje Miljka Živojinovića možete pogledati večeras u 20 časova. Repriza je na programu subotom u 14 sati.