12.03.2024.

12:55

Foto: Shutterstock/ATA images/društvene mreže

Džet set

Osuđena kuma Lepe Brene! Kraljica estradne auto-mafije i njen nevenčani suprug idu u zatvor, ona imala posebna zaduženja

Tatjana Mioković i njen nevenčani suprug Zoran Janković, koji važe za članove i vođe takozvane auto-mafije, osuđeni su danas presudom Višeg suda u Beogradu.

Inače, Tatjana je kuma jedne od naših najpoznatijih i najpopularnijih pevačica, Lepe Brene, a ona i njen nevenčani suprug su kradena vozila prodavali pripadnicima srpske estrade.

Informer

 

Miokovićeva je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu osuđena na dve godine i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 300.000 dinara, a njen partner Zoran Janković je osuđen na šest godina i šest meseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od milion dinara.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je saopštilo da je optužnica podignuta protiv Janković Zorana, Bakalić Maria, Jarić Milana, Lovrić Gorana, Tarajić Boška, Molnar Zoltana, Mioković Tatjane, Ćirić Ivana, Miščević Mladena i Božović Branislava.

Naime, oni se terete da su kao članovi organizovane kriminalne grupe falsifikovali isprave i prali novac.

Informer

 

- Okrivljeni se terete da su nakon pribavljanja motornih vozila koja potiču iz krivičnih dela, u okviru organizovane kriminalne grupe prikrivali njihovo poreklo falsifikovanim ispravama, preduzimali radnje radi carinjenja i potom ova vozila prodavali ostvarujući znatne prihode - navodilo se u saopštenju tužilaštva.

Informer

 

Podsećamo, kuma Lepe Brene, Tatjana Mioković, svojevremeno je proglašena "kraljicom estradne auto-mafije" i zajedno je sa svojim nevenčanim suprugom, Zoranom Jankovićem, kao i još osmoro okrivljenih, učestvovala u trgovini skupocenim ukradenim automobilima, a takođe je bila zadužena i za to da vodi računa da ih policija ne otkrije, kao i da finansira falsifikovana dokumenta.