14.03.2024.

14:57

Foto: Reuters/Društvene Mreže

Džet set

"Srbi i Rusi - braća zauvek" Srpski rok sastav objavio pesmu u znak podrške Vladimiru Putinu (VIDEO)

Beogradski muzičari su predstavili spot uoči izbora za predsednika Rusije, a  snimljen je uz podršku Ruskog doma, navedeno je u saopštenju. Frontmen Džepova Vladimir Nišević je rekao da članovi benda sa pažnjom prate dešavanja u svetu i naslov koji su odabrali "Dolazi Vladimir", predstavlja njihova predviđanja. 

- Šaljemo pozitivne impulse, pozdravljamo narod širom sveta i širom Ruske Federacije sa kojim delimo vrednosti i sa kojim imamo zajednički cilj. Zove se sloboda! Srbi i Rusi - braća zauvek - poručio je Nišević.

Muzičari se nalaze ispred spomenika Milici Rakić, ruskom caru Nikolaju Drugom, groblja Oslobodilaca Beograda i crkve Svetog Marka, na Beogradskoj tvrđavi, kod spomenika Pobedniku i topova Vojnog muzeja.

Bluzična rok stvar sadrži i muzički citat čuvene ruske pesme "Kaćuša", a spot prikazuje i brojne spomenike i zdanja u Rusiji. 

Portparolka Kremlja Marija Zaharova je podelila spot na svom telegram kanalu s porukom: "Srbi kidaju".

U pesmi refren glasi: "Tamo sunce izlazi, budi se Moskva i Vladivostok, okreni se i polazi, bežimo na istok." Nišević je rekao da Srbija i njena "starija sestra" Rusija dele ne samo tradiciju, istoriju, kulturu, već i borbu. 

- Znamo da Rusija stoji na braniku očuvanja porodičnih vrednosti i mi bismo želeli da budemo deo te porodice - naveo je  Nišević. 

Džepovi su na svom fejsbuku naveli da je spot objavljen na Telegramovim kanalima, dok će ga "okačiti na Jutjubu simbolično 17. marta".