Autor: Informer/K.Ć.

21.03.2024.

16:26

Foto: Shutterstock/ATA images

Džet set

Toniju Cetinskom preti zatvor? Tužilaštvo za suzbijanje kriminala podiglo optužnicu protiv pevača

Kako je pisao jedan portal, zamenik tužioca Vjekoslav Saulić, poslao je optužnice protiv 18 osoba, 28. decembra prošle godine, a među njima se nalazi svima poznato ime, Toni Cetinski.

Zapravo, Toni se u novoj optužnici tereti da je platio posredniku I.Dž. kako bi dobio lažnu potvrdu da je primio vakcinu protiv kovida. Ivan je navodno dalje plaćao medicinskoj sestri P.R. koja je u to vreme radila u domu zdravlja u Zagrebu, kako bi izdala lažne potvrde. 

Kako se još navodi, posrednik je dobijao različite novčane iznose, pa se okrivljeni plaćali od 100 do 265 evra za ovo nezakonito delo.

Informer

 

Dalje, portal Imperijal navodi da je optužnica protiv pomenutih u zagrebački Županijski sud poslata uoči dočeka 2024, ali većini okrivljenih dostavljena je proteklih nedelja. U članku za koje se terete okrivljeni piše:

- Ko službenoj ili odgovornoj osobi ponudi, da ili obeća mito da unutar ili izvan granica svog ovlašćenja obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smela obaviti, ili da ne obavi službenu ili drugu radnju koju bi morala obaviti, ili ko posreduje pri takvom podmićivanju službene ili odgovorne osobe, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina - navodi se u dopisu. Pomenuti medij piše da u optužnici piše da je pevač odlikovan Redom Danice hrvatske, da je neosuđivan, te da se protiv njega ne vodi nikakav drugi postupak, ali nisu objavili kako se Cetinski branio od krivičnog dela za koje se tereti.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Tonijem Cetinskim, ali do objavljivanja ovog teksta, on se nije javio našoj redakciji.