02.04.2024.

14:46

Foto: shutterstock/Informer/logo

Džet set

Teya Dora doživela neverovatan uspeh! Srpska predstavnica u poslednja 24 časa značajno napredovala

Teya Dora koja će Srbiju na "Evroviziji 2024" predstavljati pesmom "Ramonda" u poslednja 24 časa skočila je za na kladionicama što je neverovatan uspeh.

Informer

Inače, njena numera svakim danom napreduje na ovoj listi i mnogi veruju da će možda baš ona pobediti ili ostvariti veliki uspeh u Malmeu. Za sada Teya Dora je na 18. mestu, a pre samo jedan dan bila je na 22.

Informer

Na prvom mestu je i dalje hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja sa pesmom "Rim tim tagi dim", odmah iza njega, na drugom mestu je Ukrajina, a na trećem Italija.

Podsetimo, nedavno se pojavila fotografija na kojoj  Teya Doru i hrvatskog predstavnika Bejbi Lazanju upoređuju sa prošlogodišnjim predstavnicima Švedske i Finske.

- Naravno da sam video tu fotografiju i zaista mi se dopala. Jedva čekam da sretnem Teya Doru i da napravimo zajedno tu fotografiju. Ona je fenomenalan pevač, pesma je jako dobra i verujem da će Srbija napraviti veliki uspeh - rekao je on i dodao da nadimak Lazanja nema veze sa tim što on voli da jede tu hranu.

Informer

- Više volim picu i krofne, a lazanje najmanje volim - rekao je on nedavno.

Teya Dora je uz predstavljanje svoje numere govorila i o njenom jakom značenju.

"Ramonda" govori o simbolu koji je veoma važan za Srbe. Reč je o cvetu Natalijina ramonda koji nazivaju i "cvet-feniks" jer se u toku suše pritaji i osuši, a zatim sa prvom kišom oživi, tačnije, ozeleni.

Ovaj cvet raste po istočnoj Srbiji i na planini Kajmakčalan, na mestu gde je srpska vojska vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu i postala je simbol srpskog stradanja.

Ramonda je simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji je potpisan 11. novembra.