11.04.2024.

13:46

Foto: Foto: Printscreen Instagram/karleusastar

Džet set

"Termin 'sponzoruša' koriste muškarci koji nemaju prebijenu banku u džepu": Karleuša isprozivala jači pol, mnoge žene će se u pronaći u njenim rečima

Jelena Karleuša poznata je kao osoba bez dlake na jeziku, koja se ne plaši da iznese svoje mišljenje na bilo koju temu.

Informer

 

Ovaj put, stala je na stranu žena koje u našem društvu često bivaju optužene da "samo gledaju novac" zbog toga što očekuju da im muškarac plati piće, ili da ga plati barem s vremena na vreme. Karleuši je dojadilo da sluša takve osude, pa je dala svoj sud o "sponzorušama" i objasnila šta po njenom mišljenju znači taj termin koji danas svi olako koriste.

Informer

 

- Šta znači reč sponzoruša u Srbiji? Sponzoruša (od reči "sponzor" prim.aut) - osoba ženskog pola koja sponzoriše muškarce. Sponzoruša je obično žena koja je finansijski nezavisna, sposobna i obično pored sebe ima muškarca koji nije u stanju da privređuje, pa mu sponzoruša sponzoriše razne životne aktivnosti, kupuje mu i izdržava ga. Problem nastaje kada takva žena zahteva da njen muškarac plati njeno piće u kafiću (sačuvaj Bože da traži večeru). Tada on doživljava fras i napad besa, pogrešno koristeći termin sponzoruša u nameri da se požali prijateljima da je morao da plati piće osobi ženskog pola i dao poslednjih 500 dinara iz džepa. Termin sponzoruša koriste isključivo muškarci koji nemaju prebijenu banku u džepu. Oni viču i pišu: "Sponzorušo, sponzorušo!" i tako dozivaju i mame i žene da ih sponzorišu - napisala je pevačica.