14.04.2024.

15:56

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Ovo je istina o mom ocu": Relja Popović direktno o glasinama da krije albansko poreklo

Reljina majka je Zoja Begoli, jedna od naših najpoznatijih balerina, pa se godinama pričalo kako je Reljin otac Faruk Begoli, glumac i profesor glume.

Informer

 

Oni jesu bili u braku, ali on nije Reljin biološki tata. Ove priče Relja je demantovao samo jednom kada je govorio o svom odrastanju i detinjstvu koje nije bilo ni malo lako, jer je bez oca ostao kada je imao samo godinu dana.

 

Informer

 

- Pisali su da je Faruk Begoli moj otac, što nije. Prosto, i ja bih se tako prezivao, ako mi se majka već preziva Begoli i ako mi je otac Begoli, jako teško bi bilo da ja budem Popović. Pokušavali su čak da naprave razne konstrukcije kako pokušavam da sakrijem svoje albansko poreklo. Čak i da sam Albanac, ili odakle god, ja ne bih pokušavao da sakrijem svoje poreklo. Imam podjednaku ljubav prema svim narodima i prema svim dobrim ljudima i podjednako ignorišem sve loše ljude - rekao je Relja tada.

Reljin otac bio je sportski novinar Srđan Popović, koji je najveći deo svog života je proveo u listu "Večernje novosti", gde je i Reljin ujak, brat njegove majke radio.