25.04.2024.

12:30

Foto: Foto: Printscreen You Tube/Blic

Džet set

Prevario i rođenu majku! O Veliboru Džarovskom postoji veliki broj legendi

Velibor Džarovski samoporzvani "kralj fudbalske mafije" umro je posle kraće bolesti, a vest je potvrdila i porodica.

Zabavljao je narod svojim prevarama, tvrdio da je namestio 80 utakmica i 30 festivala kao i izbora za mis. Džarovski je u svoje vreme bio jedna od zapaženijih figura u kriminalnom miljeu. Na kraju je napisao i scenario po svom životu za predstavu koja se igrala u Makedonskom narodnom pozorištu. 

Prva utakmica koju je namestio bila je između Jugokokte i Tikveša. Tada je platio 500.000 dinara da se završi kako je on hteo, a uspeo je da namesti i jedan meč niželigaša u Makedoniji rezultatom 134-0. Bio je to meč Leskoec - Velgošti, koji se odigrao davne 1971. godine.

Informer

 

Organizovao Čolin koncert

Bio je estradni menadžer najvećim zvezdama Jugoslavije, predstavljao je Zdravka Čolića, Bijelo dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih osoba, a poznanstva je koristio da bi mešetario.

Prvi je organizovao koncert Zdravka Čolića na Marakani 1978. godine, bilo je 70.000 ljudi, a samo nekoliko sati pre nastupa namestio je nekoliko utakmica.

Međutim, uvek je isticao da mu najveći uspeh u karijeri nisu bili slavni klijenti, već rezultati koje je postizao sa Slogom Jugomagnat.

- Nisu za meni najveći uspesi Zdravko Čolić, Mišo Kovač, "Bijelo Dugme", Tereza Kesovija, Bora Čorba, Oliver Mandić, Kemal Monteno, Miki Jevremović, "Indeksi" i "Leb i sol", čiji sam bio menadžer, već fudbalski klub Sloga Jugomagnat u prvoj Makedonskoj ligi. Osvojili smo tri titule zaredom, zahvaljujući meni - rekao je u jednom intervjuu.

Informer

 

Prevario i rođenu majku

Džaro je krenuo sa "sitnim" prevarama, kada je svoju familiju naveo da pomisli da je njegova majka dobila "Fiću".

- Tada je bila nagradna igra… "Filter Jugoslavija" su bile najprodavanije cigarete u Jugoslaviji. Moja majka je to pušila i unutra se delila "Zastava 750"(popularni "Fića"), i ja sam napisao: "Vi ste dobitnik Zastave 750" i stavio u kutiju cigareta moje majke. Posle dva sata video sam da se u dvorištu raduju, već planiraju gde će biti garaža, pa su rekli: "Davaćemo samo sestri, tebi ne može, ti si lud". Celu prevaru sam smislio u subotu kako ne bi mogli da provere da li je stvarno dobitnik. Kada su me provalili u ponedeljak, oni su došli i pitali me da li je ovo moje maslo, a ja im rekao: "Pa naravno da je moje, nego čije je? A vi mislili sestri da dajete da vozi, a meni ne?! "

Informer

 

Dva puta hapšen

O harizmatičnom Makedoncu postoji veliki broj legendi koje se prenose s kolena na koleno, tako da su s njegovim likom i delom upoznate i znatno mlađe generacije.

Tokom karijere, privođen je i hapšen dva puta na granici, ali je, zahvaljujući prijateljstvu sa političarima, sve završilo kraćim boravkom u pritvoru.