10.05.2024.

22:01

Foto: profimedia

Džet set

Stiglo saopštenje: Holandija ne nastupa nakon skandala sa Izraelom

Jost Klajn, holandski predstavnik na "Evroviziji", neće nastupiti na generalnoj probi pred finale, što prema komentarima prisutnih u Malmeu znači da neće nastupiti ni u finalnoj večeri.

Kako piše Telegraf.rs, učesnicima je, navodno, stigao i zvaničan mejl sa sledećim saopštenjem:

- Istraga o incidentu sa holandskim umetnikom na ovogodišnjem takmičenju "Pesma Evrovizije" i dalje je u toku. Razgovori se takođe vode između EBU-e i AVROTROS-a, holandskog emitera koji učestvuje. Dok se istraga nastavlja, EBU je odlučila da Joost Klein neće nastupiti tokom Generalne probe takmičenja o kojem glasaju žiriji u 37 zemalja učesnica. Umesto toga će se koristiti njegov nastup iz polufinala dva.

Informer

 

Podsetimo, predstavnik Holandije na ovogodišnjoj "Evroviziji", Jost Klajn, na današnjoj probi trebalo je da nastupi peti po redu, međutim, on se na sceni nije pojavio. Klajn je došao u Arenu zajedno sa ostalim kandidatima, ali je sa bine iz nepoznatih razloga izostao. 

Ovaj njegov potez privukao je veliku pažnju, a oglasila se i EBU.

- Trenutno istražujemo incident koji nam je bio prijavljen, a koji uključuje holandskog izvođača. Neće imati probe do daljeg. Nemamo drugih komentara u ovom trenutku - izjavili su predstavnici EBU.