Autor: Informer/A.S.

11.05.2024.

10:13

Foto: profimedia

Džet set

Ko je Eden Golan? Predstavnica Izraela veći deo života provela u Rusiji, a nakon "Evrovizije" ide u vojsku

Predstavnica Izraela, Eden Golan, koja se plasirala u finale "Evrovizije" nakon svog prvog pojavljivanja na velikoj sceni Malmo Arene izazvala je veliku buru u javnosti. 

Ona je na probama doživela čak zviždanje i povike nezadovoljstva zbog njenog nastupa na "Evroviziji", a većina učesnika pomenutog takmičenja ni ne želi kontakt sa njom. 

Informer

 

Eden Golan ima 20 godina i rođena je u Kfar Savi, a kada je imala šest godina njena porodica se preselila u Moskvu, zbog posla njenog oca. U Rusiji su proveli narednih 12 godina. Njeni roditelji rođeni su u Sovjetskom Savezu u jevrejskim porodicama.

S roditeljima se u Izrael vratila 2022. godine, a ističe da je neposredni uzrok bio rat u Ukrajini.

Informer

 

Eden je karijeru počela u Rusiji, koju je predstavljala na Dečjoj pesmi Evrovizije 2015. godine, a završila je takmičenje na petom mestu. Naredne godine je nastupala na međunarodnom takmičenju "Novi talas" na Krimu, što se, takođe, navodi kao kontroverzan podatak o njenom životu. U narednim godinama je učestvovala u brojnim drugim takmičenjima, a po povratku u Izrael pojavila se u muzičkom kvizu "Ro'im et Hakol".

Informer

 

Ona je u intervjuu za "Israel Hayom" pred polazak u Malme rekla da ona još uvek nije bila u vojsci, odnosno u Izraelskim odbrambenim snagama (IDF), što je obaveza svih muškaraca i žena u njenoj zemlji, te da će odslužiti vojni rok čim se vrati sa "Evrovizije".

- Služenje vojnog roka je misija, a želim da idem na audicije za vojne orkestre -izjavila je ona.