11.05.2024.

19:26

Foto: profimedia

Džet set

"Izraelu se namešta pobeda!" Nezapamćeni svinjac na "Evroviziji", festival na istorijskom dnu - očekuje se propast?!

Finale "Evrovizije" održaće se večeras, a ovogodišnje takmičenje obeleženo je brojnim skandalima. Učestvovanje Izraela pokrenulo je brojna negodovanja i proteste, a njihovoj predstavnici, Eden Golan, saopšteno je da ne izlazi iz hotelske sobe.

Ono što je dodatno razbesnelo fanove širom kontinenta, jeste činjenica da se Izrael "preko noći" na kladionicama popeo na drugo mesto. Tim povodom, korisnici društvenih mreža ne kriju negodovanje, a Hrvati se plaše da će njihovom predstavniku, Bejbi Lazanji, pobeda biti ukradena.

- Ukoliko ne bude Hrvatska u subotu pobedila, već pobedi Izrael, "Evrovizija", koja je nekada bila muzika, mir i ljubav, definitivno gubi ogroman deo svoje publike, zemalja učesnica i tone u zaborav... Tako da, ako Hrvatska ne spase ovo, niko neće. Sramota je što su tu, a kamoli top pet ili pobeda - glasio je komentar jednog korisnika Iksa.

- Kako se Izraelu namešta pobeda... Izrael nastupa odmah posle Holandije (jednog od glavnih favorita što se tiče televotinga) dok je Hrvatska dobila odlično mesto u running orderu - glasio je sledeći komentar.

- Hrvatska treba da pobedi ove godine, tako isto smatram da Izrael, ako će da skoči sa 18. mesta na 2. zbog politike, da onda više ne treba da pridajem značaja tom takmičenju. Hvala - zaključio je jedan u moru sličnih komentara korisnika gorepomenute platforme.