22.05.2024.

20:08

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen Instagram/nikolarokvic

Džet set

Nikola Rokvić stigao u manastir Sv. Nektarija Eginskog! Nakon mesec dana pešačenja poklonio se moštima, pevač na ivici suza: Imao sam želju da dovedem oca

Pevač je bosih nogu i sa ogrnutom srpskom zastavom ušao u manastir i poklonio se moštima. Nikola je poljubio ikonu i ispoštovao sve običaje, dok je na leđima nosio važno obeležje Srbije.

Zatim je održana i služba, a Nikola je bio na ivici da zaplače, sve vreme držeći se za grudi. Ponosni pevač je zatim i zapevao jednu od crkvenih pesama, nakon čega se obratio prisutnima:

Informer

 

- Hvala dragi ljudi na podršci, hvala vam na ljubavi. Hvala vam na tome što ste dozvolili da iskažem sve što sam osećao, što osećam. Prvenstveno hvala dragom Bogu, hvala Svetom Nektariju, hvala svim svetima.

On je zatim pomenuo i pokojnog oca, koji je nažalost preminuo od karcinoma.

Informer

 

- Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ne znam, kao da sam ceo život čekao na ovo. Otkad sam ušao u veru zavoleo sam Svetog Nektarija, išao sam mu na akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju. Imao sam i želju da svog oca dovedem ovde, nije se ostvarilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio, a to je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. I gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren. A nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo.

Informer

 

U vrlo emotivnom izlaganju, sa suzama, Rokvić je rekao da je svaki dan bio borba za jedan život.

- Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio božija ljubav, radost , čudo. Molim se gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim čudu, da oprosti mom neverju, jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koje nas ometaju otišli od Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali, gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje prkos svojih svetih, preko cele prirode, božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat.