25.05.2024.

14:09

Foto: informer /epa images

Džet set

"Ko je taj Ramštajn?!" Saša Popović dobio tužbu od svetski poznatog benda zbog ove pevačice, a sve je "zakuvao" Goran Ratković Rale!

"Ramštajn" definitivno važi za jedan od najpopularnijih svetskih bendova, a ova muzičko-scenska atrakcija sinoć je održala prvi od dva planirana koncerta u Beogradu.

Oni su u glavni grad Srbije stigli u okviru svoje velike Evropa Stadion turneje 2024, a oni koji su prisustvovali koncertu kažu da je bend priredio spektakl za pamćenje.

Ipak, "Ramštajn" neće pamtiti samo publika iz Srbije, već zasigurno i direktor "Granda", Saša Popović, koji je svojevremeno dobio tužbu od ove popularne grupe.

Informer

 

Naime, sve se dogodilo u periodu kada je Popović bio vlasnik "Grand" produkcije i kada je kompozitor Goran Ratković Rale, pre više od dve decenije, radio album za Indiru Radić.

Na tom albumu, koji je snimljen i izdat 2002. godine za "Grand" produkciju, našla se i pesma "Preko" i sve je bilo u najboljem redu, sve dok na adresu "Granda", nije stigla tužba od "Ramštajna".

Informer

 

Popović je u početku bio zbunjen, a kada je pročitao tužbu i shvatio da je ona stigla zbog albuma Indire Radić, ostao je u šoku, te je odmah pozvao Raleta, počeo da viče na njega i pitao ga zbog čega on nije bio obavešten da pesma nije original.

Informer

 

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od "Ramštajna" i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - pričao je Rale i dodao:

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

Informer

 

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - ispričao je kompozitor ranije za Kurir.