27.05.2024.

22:28

Foto: ATAIMAGES/Zoran Sinko

Džet set

Karleuša o medijskom ratu sa Severinom: Pevačica u jeku skandala prokomentarisala sramno ponašanje Hrvatice

Pevačica Jelena Karleuša predstavljena je u emisiji "Ćirilica" kao "glas naroda" i neko ko govori bez straha o svim gorućim političkim temama.

- Pažljivo sam slušala predsednika Vučića, ministra Dačića i Milana Kneževića. Ovo večeras nije bio politički govor. Izneti stav za koji smatram da je ispravan - za to ne treba hrabrost.  Napadana sam zbog mnogih svojih stavova - istakla je pop diva.

Informer

 

Na konstataciju Milomira Marića da narod više zanima njen sukob sa Severinom, Jelena je negirala da je sa pevačicom iz Hrvatske u sukobu.

- Nemam sukob sa Svereinom, ali moram da kažem da politizacija nečega što se zove odbrana svoje zemlje, iako nemam konkretno od čega da branim Srbiju, jer ne verujem da narod može da bude kriv, nije fer - istakla je Karleuša, pa nastavila: 

- Nedavno sam naspisala jedan tekst koji je izazvao gnev kod dela javnosti u Crnoj Gori. Morala sam da otkažem nastup u Budvi. Ne bih generalizovala, smatram da sam voljena i cenjena u čitavom regionu i ne bih rekla da je čitav crnogorski narod protiv mene - objasnila je Jelena.

Informer

 

Milan Knežević pozvao je Jelenu u ime Opštine Zeta da bude njihov gost za Vidovdan, pa nek puknu dišmani.

- Ja sam se na Vidovdan i udala - rekla je pevačica.

Ivica Dačić u šali je dobacio da bolje da to ne pominje, a Jelena je nastavila da govori o svom tekstu koji je izazvao buru u Crnoj Gori.

Informer

 

- Ja sam u školi učila da su Crnogorci i Srbi braća. Mene narod u Crnoj Gori voli, a napada me jedna mala politička organizacija. Moj tekst su proglasili za govor mržnje. A sa druge strane postoje ljudi koji govore protiv moje zemlje i naroda i to se ne naziva govorom mržnje. Bila sam u šoku zbog reakcija, davali su saopštenja da je moja muzika zabranjena. Ja se ne plašim ni kometa ni komita, kako se već nazivaju ti ljudi. Ništa loše nisam rekla, već samo ono što smo mi učili u školi, da su naši narodi bratski - rekla je Jelena i napomenula da nema nameru nikome da se pravda.