Autor: Informer/A.S.

29.05.2024.

21:54

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Spava u štali, budi se u dva ujutru, radi teške fizičke poslove! Ovako Milan Stanković provodi dane u manastiru Hilandar

Nekadašnji učesnik muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Milan Stanković, već neko vreme boravi u Manastiru Hilandar koji se nalazi na Svetoj gori. 

On je i ranijih godina dolazio u manastir i pomagao monasima, što je uradio i sada. 

Informer

 

Stanković, kao i svi poslušnici koji dođu u Hilandar, ima posebno zaduženje ili blagoslov, kako se to naziva u crkvenoj terminologiji. On je ovaj put dobio zaduženje da pomaže u građevinskim radovima na obnovi manastira koji je izgoreo 2004. u požaru.

Informer

 

Pored fizičkih poslova, Milan svaki dan ispunjava i redovna manastirska bogoslužbena pravila. Tako pevač ustaje u dva sata ujutru i ide u crkvu na molitve koje traju sve do doručka u sedam sati. Tek posle toga Stanković ide na svoje poslušanje i radi sve do službe u 17 sati, nakon koje sledi skromna večera. 

Informer

 

Pevač je smešten u prostoriji koja se u manastiru naziva mazgara. To mesto je nekada služilo kao štala, gde su se čuvali manastirski magarci, a danas je to lepo uređen prostor sa 40 kreveta, gde spavaju manastirski gosti, prenosi "Kurir".