31.05.2024.

12:33

Foto: ATA Images

Džet set

Halid Muslimović otkrio koji veliki hit je nastao zbog njegovog oca: "Rekao mi je da napravim 'pravu pesmu'"

Pevač Halid Muslimović počeo je karijeru 1982. godine, a vrlo brzo postao je jedan od najpopularnijih pevača čije su ploče prodane u više miliona primeraka.

Međutim, folker je otkrilo da mu je otac je u jeku popularnosti zamerio to što nema "pravu pesmu", što ga je navelo da snimi numeru koja je i dan-danas veliki hit.

Informer

 

- Jednom prilikom, kada sam baš bio top u Jugoslaviji, moj otac mi kaže: "Sine, daj neku pravu pesmu", a meni svi stadioni puni, sve dvorane, tiraži po milion ploča... I, ja snimim pesmu "Od rakije nema bolje žene". Kaže mi on: "Sad si pravi pevač. Bravo sine!" - ispričao je Halid za "Grand", a pesma zbog koje je otac počeo da ga smatra "pravim pevačem" broji milionske preglede na Jutjubu.

Informer

 

Sa puno emocija, Halid se prisetio i svoje prve gitare koju je dobio od svog oca koja mu je donela mnogo sreće u narednom periodu života.

- Ja sam imao gitaru sa kojom sam vežbao za sebe, međutim, kad sam počeo da sviram ozbiljno, tada mi je otac uzeo gitaru na kredit i bila mi je mnogo srećna ta gitara - prisetio se pevač.