20.06.2024.

15:09

Foto: Peđa Milosavljević

Džet set

Voditelj Informer TV, Petar Popović, o planovima, ambicijama i privatnom životu: Pucam u Sunce, ako omašim, biću u zvezdama

Novo lice Informer televizije, mladi student prava Petar Popović u ekskluzivnom intervjuu govorio je o planovima i ciljevima koje je zacrtao za budućnost, odgovarao je i na škakljiva pitanja o privatnom životu, ali i poređenju sa glavnim urednikom Draganom J. Vučićevićem.

Reci nam nešto o sebi, koliko imaš godina, šta studiraš?

- Imam 20 godina i pratim politiku otkad znam za sebe. Vaspitan sam kao patriota i odrastao sam na pričama o Srbiji i herojskim podvizima srpskog naroda od strane dede, koji je vojni oficir. Student sam Pravnog fakulteta.

Informer

 

Kada se i kako javilo tvoje interesovanje za politiku i medije uopšte?

- Interesovanje za politiku i medije javilo se u najranijem detinjstvu, kada sam kod kuće prvi put na TV ekranu ugledao skupštinsko zasedanje. Bilo mi je zanimljivo da slušam argumentovane diskusije narodnih poslanika i posmatram političke performanse, a kasnije bih dodatno gledao i političke emisije. Kao dete sam zamišljao sebe kako gostujem u njima, a sada se to ostvarilo. Mediji u kombinaciji sa politikom čoveku daju moć da građanima pošalje zdravu poruku i utiče na celokupno društvo na pozitivan način. Sebi sam odmalena postavio cilj da ću dati sve od sebe da pomognem svojoj zemlji i narodu koliko god je to u mojoj mogućnosti.

Informer

 

Kako je počeo tvoj rad na Informer televiziji?

- Moj rad na Informer televiziji počeo je nakon brojnih gostovanja, a na poziv Dragana J. Vučićevića, koji je izrazio želju da učestvujem u njegovoj TV emisiji "Kolegijum", koja beleži rekordnu gledanost. Pristao sam i taj poziv shvatio kao veliku privilegiju.

Da li te zanima samo politika ili pratiš i neke druge oblasti?

- Iako sam veliki ljubitelj politike, moja ljubav je i biznis. Jako mlad sam počeo da zarađujem novac kroz preprodaju stvari sa sajtova iz inostranstva, zatim sam otvorio agenciju za digitalni i politički marketing, kao i svoj portal. Takođe, interesuju me istorija, muzika i sport.

Informer

 

Ko ti je uzor?

- Uzore nemam, ali postoji veliki broj ljudi čiji rad poštujem i cenim.

Koliko ti prija kada te nazivaju naslednikom Dragana J. Vučićevića?

- Dragan J. Vučićević je jedinstven i mislim da će biti potreban veliki period da Srbija ponovo dobije takvog novinara i čoveka koji medijski biznis drži u malom prstu.

Šta voliš da radiš u slobodno vreme?

- U slobodno vreme treniram, čitam i provodim vreme sa prijateljima. Volim istorijske knjige i štiva o psihologiji, bez kojih mi ne prođe nijedan dan. Trening mi predstavlja zadovoljstvo i način da se rešim stresa.

Informer

 

Da li imaš neki hobi?

- Čitanje i sport. Vodim se izrekom: "U zdravom telu zdrav duh." Fizička forma je osnova motivacije i energije koja je napretek potrebna svakom čoveku da izdrži dnevne obaveze. Osim toga, bitno je obrazovanje i rad na sebi, a knjige su neophodan alat kojim širimo svoje vidike i unapređujemo znanje spremajući se za buduće izazove. Kada čovek radi na sebi i kada je fizički i umno ispunjen pozitivnom energijom, u životu će mu se dešavati promene nabolje, kao i prosperitet.

Gde sebe vidiš za pet godina?

- Sebe vidim kao čoveka koji je završio fakultet, željnog znanja i iskustva, sa puno energije. Ambicije su jedan od najbitnijih stvari u životu mladog čoveka i pokretač za borbu ka uspehu. Vodim se izrekom: "Pucaj u Sunce, ako omašiš, bićeš u zvezdama."

Informer

 

Nemam devojku, konkurs je otvoren

Da li si zaljubljen, ako jesi, reci nam nešto više o tome?
- Trenutno nisam zaljubljen i nemam devojku. Konkurs je otvoren.