Autor: Informer/K.Ć.

21.06.2024.

12:45

Foto: Društvene mreže

Džet set

Evo kako će Jelena i Duško podeliti imovinu: Karleuša i Tošić se razvode nakon 15 godina, a u braku su stekli silne milione!

Turbulentan odnos Duška Tošića i Jelene Karleuše, poslednjih meseci trese javnost. Njih dvoje su rešili da se razvedu sada, nakon 15 godina braka.

Pop diva je otkrila da će razvod biti sporazumnim putem.

- Trenutno smo u fazi sporazumnog razvoda - rekla je JK pre dva dana za Informer.

Informer

 

Pošto Duško i Jelena žive u luksuzu i imaju nekoliko nekretnina i brojnih skupocenih komada, mnogi su se zapitali kako će poznati par podeliti imovinu stečenu u braku. Kako su, po svemu sudeći Jelena i Duško uspeli da se dogovore o sporazumnom razvodu, o podeli imovine odlučuju isključivo oni, te sud neće razmatrati taj deo. 

- Prema članu 40. Porodičnog zakona, supružnici imaju pravo na razvod braka ako zaključe pismeni sporazum o razvodu. Sporazum o razvodu obavezno sadrži dva dela: pismeni sporazum o vršenju roditeljskog prava i pismeni sporazum o deobi zajedničke imovine - kaže advokat za Alo, pa dodaje da sud u tom slučaju ne vrši ispitivanje: 

Informer

 

- Član 179. Porodičnog zakona govori da supružnici mogu zaključiti sporazum o deobi zajedničke imovine. Prema odredbama Porodičnog zakona i njegovoj primeni u sudskoj praksi, proizilazi da se sporazum o deobi zajedničke imovine prilikom sporazumnog razvoda braka unosi u presudu bez ispitivanja suda, tj. sud prihvata takav sporazum supružnika bez razmatranja šta su se supružnici dogovorili.

Informer

 

- Na osnovu Porodičnog zakona, sud uopšte ne ulazi u sadržinu sporazuma o deobi zajedničke imovine, te ga kao takvog, onako kako su se supružnici sporazumeli, unosi u izreku presude - otkrio je beogradski advokat. 

Inače, sveukupna imovina Duška i Jelene, procenjuje se na nekoliko miliona evra.