21.06.2024.

18:22

Foto: ATAIMAGES/Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

"Današnja muzika srlja u provaliju": Zahar opleo po estradi, pa rekao šta misli o duetu Cece i Vojaža

U Zvezdara teatru ovih dana održan je nesvakidašnji umetnički program -"Cicvarići, koncert stare muzike". Brojni pevači i glumci dočarali su i podsetili publiku na muzičko nasleđe starog Šapca, odnosno na najdugovečniju šabačku muzičku družinu - Cicvariće.

Muzika Cicvarića slušala se od prvih decenija 19. do polovine 20. veka i iza sebe su ovi muzičari, tokom sedam generacija, sa 58 članova, ostavili najlepše starogradske pesme. O njihovoj muzici govorio je kompozitor Milutin Popović Zahar koji je se ovom prilikom dotakao i današnjeg stanja na estradi

Informer

 

O napretku današnje muzike Zahar se izjasnio jednom šalom.

- Današnja muzika napreduje, kako da ne, pravo u provaliju - bio je jasan kompozitor.

Bolje mišljenje nema ni o estradnim brakovima.

- Većina brakova estradnih umetnika, to vam je da vam kažem foliraža, drži vodu dok majstori odu. Nisu to brakovi iz koristi, ali tu je drugi problem, a to je sujeta. Želja da se izađe iz teskobe unutrašnje i da se afirmiše ličnost, što je jači instikt nego ljubav prema muškarcu ili prema ženi - objasnio je za "Svetski radio" čuveni kompozitor. 

Informer

 

S obzirom da je iznedrio mnoge zvezde, Zahar je prokomentarisao kako vidi mlađu generaciju na estradi i da li među njima možda prepoznaje neku naslednicu Goce Lazarević ili Ane Bekute.

- Ranije je bilo fantastičnih pevača, pravih zvezda. Evo, uzmite na primer Tozovca, Tomu Zdravkovića... Mogao si na prste da izbrojiš pevače i to su bili nacionalni idoli sa punim pravom. Oni su se za svoje mesto izborili kroz njihovu ličnu vrednost i njihovo pevanje. Danas je bitno ko napravi veći skandal, o kome se više priča i ljudi ne prezaju ni od čega, pa ni od plaćanja usluga kako bi kupili popularnost. Nekad nije bilo tako, postojao je kriterijum, a danas se popularnost kupuje - zaključuje Zahar.

Informer

 

Koketiranje starijih pevača sa modernim trendovima, i Cecine duete sa Željkom i Joksimovićem i Vojažom ovako je prokomentarisao. 

- Uopšte me te njihove današnje priče ne interesuju, pola su laži s jedne, pola s druge strane, ne govorim konkretno o Ceci, smatram da je to opšti trend - kaže čuveni kompozitor i dodaje da uzor svima kako se karijera gradi bez trikova i skandala može da bude Zdravko Čolić.