24.06.2024.

17:26

Foto: Foto: Shutterstock, Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

Adam Adaktar obmanuo javnost! Zbog majstora za izradu obrva reagovao Muzej Jugoslavije! (FOTO)

Izbor za najlepšu Srpkinju održan je pre nekoliko dana u Beogradu, a  Adam Adaktar sve prisutne na ovom događaju šokirao je svojim izdanjem. 

Informer

 

Majstor za izradu obrva je došao, navodno u originalnom odelu jugoslovenskog predsednika, Josipa Broza Tita, a na Trg Republike dovezao ga je skupoceni "rols rojs". Adaktara su pratile sestra i majka, koja je svojim stajlingom podsetila na nekadašnju prvu damu, Jovanku Broz.

Zbog njegovog pojavljivanja sada je reagovao Muzej Jugoslavije i pokazao da se originalna maršalova uniforma nalazi tamo gde joj je i mesto.

Raduje nas da muzejski predmeti služe kao inspiracija za uobličavanje ličnog stila, ali moramo da napomenemo da Muzej Jugoslavije kao republička ustanova kulture ima jasnu politiku pozajmljivanja predmeta definisanu Zakonom o muzejskoj delatnosti, a koji predviđa pozajmljivanje predmeta na privremeno čuvanje ili izlaganje isključivo drugim muzejima, ustanovama ili pravnim licima. Predmeti u kolekcijama muzeja su kulturna dobra koja fizičko lice ne može da iznajmi, pozajmi ili zakupi - navedeno je na Instagram stranici Muzeja uz fotografiju originalne maršalske uniforme izložene u koferu u kom ju je Tito nosio na putovanja.