29.06.2024.

23:52

Foto: Foto: Starsportphoto, ATA Images

Džet set

"Igrati tako kukavički..." Baja Mali Knindža razočaran plasmanom "orlova" na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, bio je jedan od izvođača koji su nastupili na Vidovdanskom saboru juče, 28. juna. Tom prilikom, čuveni muzičar prokomentarisao je brojne aktuelnosti, da bi najpre istakao da je u današnjim vremenima bitno sačuvati Kosovski zavet.

Veoma je bitno. I treba da naučimo decu da znaju šta je to Lazareva večera, kletva i zavet. Deca treba da znaju - rekao je Baja.

Pajčin se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo u fudbalu, kada je izneo svoje mišljenje na temu debakla naše reprezentacije.

Informer

 

Gledao sam kao i ostali. Razočaran sam zato što jako dobre fudbalere imamo i onda mi je to nekako teško palo. Mislim, tako igrati kukavički to nije svojstveno ni meni, da gledam i da navijam. Ali naši su, Bože, moj - rekao je Mirko.

Baja je takođe podelio i malo poznatu informaciju, a to je da je Stanojki Mitrović Ćani pevao na svadbi.

- Pevao sam Ćani na svadbi. To je jedan kuriozitet. Ja i Stoja, i Perišić Jovan, Božo Rotović,  Seka Aleksić, svi smo joj pevali... - priča on, pa  otkriva da, kad je čuo svoju pesmu "Božić je" u Knez Mihailovoj, je znao da je uspeo.

Informer

 

Ispričao je i da nije strog otac jer "verovatno, zato što su njega 'lemali' kada je bio mali".

Otkrio je i koliko je teško pevati srpske tradicionalne pesme koje se tiču njgovog života.

- Pa, teško, zato što je nama u Srbiji sve tuđe draže, a malo zapostavljamo svoje. To ne valja. Ja sam još jedini taj koji to ne da i koji brani srpstvo - rekao je Baja Mali Knindža za Telegraf.rs.