Autor: Informer/A.S.

10.07.2024.

18:17

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

"Bilo je jako bolno i stresno": Nikolija ispričala kroz kakvu agoniju je prošla za vreme druge trudnoće, morala na hitnu intervenciju

Pevačica Nikolija Jovanović godinama unazad uživa u skladnoj ljubavi sa kolegom, Reljom Popovićem. Poznati par ima dve ćerkice, stariju Reu i mlađu Hanu, koje ne žele javno da eksponiraju. 

Relja i Nikolija o svom privatnom životu retko pričaju, ali je pevačica sada napravila izuzetak i otkrila kroz kakav težak period je prošla za vreme druge trudnoće. 

Informer

 

- Želeli smo drugo dete, hteli smo da Rea ima brata ili sestru...  Ja sam baš vodila računa i u jednoj i u drugoj trudnoći, ali u drugoj posebno, nekako, baš onako po PS-u sve. Nisam imala ni nastupe. Ja sam otkazala sve nastupe odmah i u prvoj i drugoj trudnoći, znači sedela sam kod kuće. Jedan dan kad sam otišla na kontrolu, bila sam u 20. nedelji, na pola trudnoće i doktor nam je tada rekao: "Deco, imamo problem, šanse su pola, pola da će trudnoća da opstane i pitanje je da li će i sutra beba i dalje biti tu!" - izjavila je Nikolija. 

Informer

 

Pevačica je zatim ispričala da je doktor hitno odradio intervenciju, nakon koje je sve bilo u redu. 

- Onda sam išla na hitan serklaž, doktor Jeremić je uradio repoziciju. Onda sam ležala do kraja trudnoće, bilo je jako bolno i bilo je jako stresno, a svima sam govorila da je sve u redu. I uspela sam i mnogo sam srećna zbog toga - rekla je Nikolija u emisiji "Balkanskom ulicom". 

Informer

 

Serklaž

Serklaž, odnosno cervikalni serklaž je intervencija koja se primenjuje tokom trudnoće kako bi se sprečio prevremeni porođaj ili spontani pobačaj. Ova intervencija, poznata i kao podvezivanje grlića, se preporučuje ukoliko doktori ustanove da trudnica ima cervikalnu inkontenciju, odnosno da je grlić materice previše slab. 

Sama intervencija podrazumeva postavljanje najčešće kružnog šava oko grlića materice kod unutrašnjeg ušća, što omogućava pravilno zatvaranje. Tom prilikom se koristi najlonski konac.  Intervencija se izvodi u bolničkim uslovima, a trudnica obično istog dana odlazi kući.