13.07.2024.

07:53

Foto: Reuters/shutterstock

Džet set

Teja Dora rekorderka srpske estrade! Od cifre koju je mlada pevačica zaradila na Spotifaju zavrteće vam se u glavi!

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, koja je preksinoć otvorila Egzit, postala je prava zvezda na najpopularnijoj muzičkoj platformi među mladima. Ona je od svog najvećeg hita "Džanum", koji je snimila za seriju "Južni vetar", zgrnula ozbiljne pare.

- Teja Dora, kao i većina autora mlađe generacije, najviše zarađuje od muzičkih platformi, od kojih se izdvaja Spotifaj, najveća svetska platforma za slušanje muzike po broju pretplatnika. Teja je veliku popularnost stekla hitom "Džanum", koji je otpevala za potrebe serijala "Južni vetar". Ova numera u etar je puštena kao špica domaće hit serije, ali je vrlo brzo "eksplodirala" na mrežama i postala planetarni hit - priča estradni menadžer koji je insistirao na anonimnosti i objašnjava kako mlada pevačica profitira od ove mreže:

Informer

 

- Samo na Spotifaju Teja ima 2,1 milion slušalaca na mesečnom nivou. Budući da ova platforma po jednom strimu plaća između 0,003 i 0,005 dolara, a naša pevačica za tri verzije pesme "Džanum" (original, brza i spora) beleži 146.313.388 strimova, ona je do sada inkasirala čak 585.253 dolara!

Teja Dora sve više zarađuje i od svoje evrovizijske pesme "Ramonda", kojom je osvojila 17. mesto na najvećem svetskom muzičkom takmičenju. Uprkos lošem plasmanu, "Ramonda" je našla put do publike.
- "Ramonda" na Spotifaju ima skoro šest miliona strimova, pa je od nje do sada zaradila 24.000 dolara. Od svojih ostalih pesama inkasirala je još oko 100.000 dolara, tako da je ukupno inkasirala oko 700.000 dolara! - završava priču menadžer.

Informer

 

Svetska popularnost, pa i zarada naše pevačice i ne treba da čudi. Teja Dora je, naime, studirala na Berkliju, i to u generaciji sa slavnim Čarlijem Putom, a pre solo karijere napisala je hitove za neke od najpopularnijih domaćih umetnika poput Nataše Bekvalac, Jovane Nikolić, Anastasije Ražnatović, Nikolije Jovanović...
- Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, a i u sebi. Volim da pišem o problemima, na neki način se tako s njima i izborim. Često pišem pesme koje govore o nekoj nezgodnoj situaciji i onda kroz tekst i melodiju dođem do rešenja - rekla je svojevremeno Teodora Pavlovska, nadaleko poznata kao Teja Dora.

Informer

 

Jednom prilikom otkrila je i kako se ponaša pre izlaska na scenu:
- Pre nego što izađem, desetak minuta sam sama u svlačionici i pričam sama sa sobom. Uglavnom u tom momentu odlučim šta ću da uradim - rekla je pevačica i dodala da ne planira da se podvrgne estetskim zahvatima:
- Muzika koju radim je iskrena i možda bi bilo čudno da nešto promenim na sebi... Za deset godina, kada krenem da se raspadam, uradiću neku korekciju!