17.07.2024.

21:44

Foto: Foto: Reuters, Novak Đurović, EPA Images

Džet set

Oglasio se kompozitor pesme "Miki, Milane": Otkrio kako je pregovarao sa Džordanom, a za Dončića je imao posebnu poruku

Čuveni hit Vere Matović, "Miki, Milane", zahvaljujući košarkašu Luki Dončiću, završio je u novoj reklami sportskog brenda Majkla Džordana, a ovim povodom sada se oglasio i kompozitor numere, Nebojša Aleksić.

Nebojša je u najpoznatijoj pablišerskoj kući, koja sadrži preko 120 balkanskih vrhunskih kompozitora i preko 150.000 kompozicija koje štite. Samim tim, Luka je izrazio želju da snimi pesmu u reklami.

Informer

 

- Stvari su krenule ovako...Pesma je snimljena 2009, 2010. godine. Tada je to bio neki hit onako, tipa okej. Pevalo se to, puštalo se, sviralo se...međutim, Luka Dončić, kome je to omiljena pesma, on je to ovaj.... On igra za Dalas Maveriks. On je tamo na njihovim treninzima i utakmicama to puštao...i neko je koliko sam ja shvatio to stavio na TikTok i to se raširilo kao vatra. I desilo se to što se desilo sa samom popularnošću pesme - počinje Nebojša za Telegraf, pa otkriva kako se oseća što mu je pesma postala planetarni hit posle toliko godina karijere:

Znaš šta je sada stvar, šta mi je drago kao kompozitoru...što to pevaju svi...što se vidi po digitalnim platformama. Pevaju i Amerikanci i Japanci i Grci i Kinezi i mlađe populacije, čak nalazim i fajlove gde pokušavaju pesmu da pevaju deca koja još uvek ne znaju da govore kako treba. Eto takvih videa ima, ovaj i šta da ti kažem, eto drago mi je mislim, kad vidim takve stvari.

Informer

 

Luka Dončić je lično zahtevao da ta pesma bude u spotu. Ja sam, naravno, rekao može, eto to je to. Nisam imao ništa protiv i to je to. To je njegova izričita želja, njemu je to omiljena pesma, i eto to ti je manje više cela priča. Srećan sam i ponosan, jer ja bar ne znam da je neko napravio s nekom pesmom neki takav uspeh te vrste. Da se to toliko peva i na ovoj i na onoj strani - dodaje Aleksić, pa šalje poruku Luki:

Padalo mi je na pamet dosta puta da ga kontaktiram i ranije, pošto znam koliko je on uradio za pesmu, da mu se nešto zahvalim i to. Ali pretpostavljam da je do njega teško doći i onda sam uvek ono rekao: "Ma, nema veze, ako bude nekog kontakta sa njegove strane...". Evo sada mu poručujem da mu se zahvaljujem i da kažem da mi je drago i meni i Veri što je sve tako ispalo i eto... Jer znam, bar ovo što se tiče ove reklame da je to na njegov zahtev.