19.07.2024.

13:16

Foto: Shutterstock/printscreen

Džet set

Umalo zapalila kuću! Tiktokerka snimala kako uništava gnezdo stršljenova, ovo je mogla da bude fatalna greška! (VIDEO)

Influenserka Mama Sinjorina redovno objavljuje video klipove iz svoje svakodnevice, pa je možemo videti u raznim situacijama.

Informer

 

Međutim, njen video u kojem je pokazala kako je uništila gnezdo stršljenova izazvao je pravu buru na Tiktoku.

Naime, ona je primetila su se u kućici za ptice na njenom imanju nastanili ovi opasni insekti, pa je odlučila da izađe na kraj sa njima na svoj način, bez ičije pomoći.

Informer

 

Na vrh drvenog štapa postavila je sunđer koji je natopila benzinom te ga zapalila i prinela kućici u kojoj su stršljenovi napravili gnezdo.

Informer

 

- Napravili su gnezdo u kućici za ptice i nikako ne smete da ih dirate tokom dana. Najbolje je uveče, kada su najmanje aktivni. Nisam smela da koristim ni blic da ne bi krenuli ka meni. Kada se dim razišao skinula sam kućicu i evo šta sam zatekla - više od 14 mrtvih stršljenova i puno njihovih larvi. Da ih nisam uništila one bi uskoro bili stršljenovi i to bi bilo jedno veliko gnezdo. Vidi se koliko su oni različiti od pčela, jer je njihovo saće skroz drugačije. Pčelinje je plemenito i služi kao lek, a ovo je kao stiropor. 

Informer

 

S obzirom na to da se kućica nalazila tik ispod drvenog krova, malo je falilo da se zapali i krov, ali je Sinjorina to vešto izbegla. Takođe, uništavati gnezdo bez zaštitnog odela nije baš najbezbednija stvar, pogotovo ako imamo na umu da je nakon uboda stršljena moguća smrt.

Informer

 

"Zamalo kuću nisi zapalila", "To kraljice", "To se reši pivom i sirćetom... Bezbedno i bez vatre", "Dok ne zapališ taj krov", "Kazne su prevelike za ovo", "Zar bez zaštitnog odela" - bili su samo neki od komentara, a kako je ovo izgledalo možete pogledati u videu ispod.