Autor: Informer/A.S.

21.07.2024.

14:51

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

Ko bi rekao! Bora Đorđević je autor jednog od Šabanovih najvećih hitova, ove stihove nikada ne biste povezali sa rokerom

Pevač Bora Đorđević napisao je skoro sve pesme za bend "Riblja čorba", a malo ko zna da je on autor i mnogih folk pesama. 

Jednu od najpoznatijih narodnih pesama, Bora je napisao za Šabana Šaulića. Reč je o numeri "Prikrašću se tebi pod prozore" iz 1985. godine, koja je u narodu postala poznatija kao "Preskočiću tarabu i jarak".  

Informer

 

- Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst "Preskočiću tarabu i jarak". Takođe, imali smo i zajedničku strast - pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično - izjavio je svojevremeno Bora, pa otkrio kako je nastala čuvena pesma:

- To je potpuno izmišljena situacija, moja mašta. Kada sam bio mali, često sam išao u selo Mirosaljci - rekao je Bora.

Informer

 

On je priznao i da u početku nije želeo da se potpisuje ispod svojih pesama koje je prodavao folkerima.

- Pa dobro, to je bilo logično. Bilo mi je malo truba. Ali posle sam shvatio da su to ipak kvalitetni, dobri tekstovi - dodao je Bora.

Informer

 

Pored pomenute numere, Bora je napisao veliki hit i za Tozovca i Nadu Topčagić. 

- Za Tozovca sam napisao "Vodeničarevu kći". Pa ima jedna za Nadu Topčagić "Evo moga bekrije" - rekao je Bora, a prenosi "Grandonline".