22.07.2024.

19:39

Foto: Zoran Sinko/Shutterstock

Džet set

Ministarstvo u Crnoj Gori hitno reagovalo posle Desingeričinog nastupa! Roditelji ogorčeni, traže zabranu koncerata!

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se danas povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatog pod pseudonimom Desingerica, izražavajući veliku zabrinutost.

Iz ovog resora su oštro osudili svaki vid umetničkog izraza koji promoviše nasilje, netoleranciju, nepoštovanje ljudskih prava i diskriminaciju bilo koje vrste.

Informer

 

Poručuju i da zabrinjava činjenica da ovakvim događajima, koje ne mogu da zabrane, prisustvuje značajan broj publike koja je spremna da izdvoji i znatnu sumu novca za događaj ovakvog tipa.

Ministarstvo je pozvalo organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima i poručili da "veruju da se zajedničkom akcijom može doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u društvu".

Na Instagram profilu medijskog javnog servisa Crne Gore pojavilo se celo saopštenje.

- Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasleđa. Posebno treba obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj meri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj. Podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih.

Informer

 

Ispod ove objave ređali su se komentari:

"Roditelji da povedu računa i da obrate pažnju? Ko je dozvolio nastup ove devijantne ličnosti u CG, taj neka suzbije ovo u korenu", "Pa što mu dozvoljavate nastupe? Dotakli smo dno davno, da se ne lažemo, a ovo je vrhunac", "Šta da rade roditelji kad je medijski favorizovan? Zabraniti mu sve koncerte i smanjiti mu prostor u elektronskim medijima", "Nije on kriv, nego ovi što ga slušaju, neka pi*a po njima!" - bili su samo neki od komentara ispod ove objave.

Podsetimo, juče je društvene mreže zapalila fotografija na kojoj Desingerica pljuje jednoj devojci iz publike u usta, a više o tome možete pročitati OVDE.