23.07.2024.

12:09

Foto: Foto: Printscreen/X/kyotolos, Miloš Rafailović

Džet set

Otkriveno da li je Desingerici zabranjeno da nastupa u Crnoj Gori nakon reakcije Ministarstva kulture: Pojavio se šok snimak

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore oglasilo se juče, 22. jula, povodom nastupa Dragomira Despića Desingerice, izražavajući veliku zabrinutost za omladinu koja dolazi na nastupe popularnog repera. Naime, na Desingeričinim nastupima, muzičar ljude udara patikom u glavu, na njih renda kačkavalj, ali ih i pljuje u usta.

Ipak, nakon zvaničnog saopštenja Ministarstva, Despiću nisu otkazani nastupi, pa je tako sinoć pevao u jednoj diskoteci u Budvi.

Inače. u Budvi, na snimcima koji kruže društvenim mrežama, nije bilo gorepomenutih incidenata.

Da podsetimo, ministarstvo kulture i medija Crne Gore obratilo se i roditeljima, kao i prosvetnim radnicima, da obrate pažnju na decu.

- Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasljeđa - pisalo je u saopštenju, pa su pozvali organizatore događaja da prilikom izbora izvođača vode računa o kulturnim vrednostima.

- Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj mjeri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj - navodilo se dalje u saopštenju.

Informer

 

- Podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrijednosni sistem - dodali su iz resora.

Ministarstvo kulture poručilo je da će nastaviti da prati situaciju i preduzima sve neophodne korake u skladu sa svojim ovlašćenjima kako bi se zaštitila kulturna scena Crne Gore od negativnih uticaja.

- Verujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u našem društvu - zaključeno je u saopštenju, koje je prenela RTCG.